Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2013. április 17., szerda

A lavina effektus variációi 5/6: a „szégyenlős evők”(DV)


a szégyenlős, aki amint lefogy, megijed a vékonyságától, és többet eszik, hogy visszameneküljön a kövér testbe. Betty nevű kliensem is ilyen volt.
   Amikor először találkoztam vele, Betty arról panaszkodott, hogy soha nem tudott 80 kiló alá lefogyni. Bármit tehetett, amint elérte a 80 kilót, abbahagyta a diétát, és újra elkezdett kényszeresen enni.
   Megvizsgálta Betty hízásait és fogyásait, arra jutottam, hogy az ok nem fiziológiás – hanem pszichológiai. Kiderült, hogy kb. 80 kilónál Betty férfi munkatársai szexuális érdeklődést, kezdtek tanúsítani iránta. Bókolnak neki, és füttyögnek utána. Egy férfi még randevút is kért tőle. Betty, aki már eleve azzal küzdött, hogy házasságát makulátlanul megtartsa, félt saját reakcióitól mindarra a figyelemre, amit a férfiaktól kapott, amint lefogyott. Hízelgett neki, de rettegett is attól, hogy elveszítheti a kontrollt, és viszonyba keveredik valakivel. Azért hízott meg mindig újra, mert tudat alatt kövéren nagyobb biztonságban érezte magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése