Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2013. március 9., szombat

A lavina effektus variációi 2/6: a szórakozásból evők (DV)

Jackie, a 42 éves háztartásbeli asszony, mindig ugyanazt tapasztalta, valahányszor diétázni kezdett: nagyon hamar beleunt az egymást követő monoton diétákba. „Ha még egy falat párolt halat le kell nyelnem, sikítok!” – mondta. A legrosszabb idő két hónap volt, amíg képes volt követni egy diétás programot. Azután visszatért ahhoz, amit ő „normális étel”-nek nevez.
   Jackie hobbi-evő volt, azaz az ételt ugyanúgy tekintette, mint a hobbikat és vakációkat – ez jelentette számára a szórakozást. „Imádok enni” – mondta. – „Nincs a világon jobb egy ízletes ételnél.”
   Jackie gyógyulásához szükség volt alternatív, egészségesebb szórakozások beiktatására. Kellemetlenül bár, de csatlakozott egy fotó-tanfolyamhoz, hogy így egy kicsit szórakozzon, kilépjen a házból, és új emberekkel ismerkedhessen meg. Mivel sikerek érték ebben az új kalandban, bátorságot merített belőle az üvegfestő és papírkészítő tanfolyamokhoz is.
   Ezek az új tevékenységek örömet hoztak Jackie életébe, korábbi eseménytelen napjait struktúrával töltötték meg, új barátokat és érdekes tennivalókat hoztak az életébe. Ettől kezdve Jackie számára könnyebb volt betartani a gyógyulási programot.
   Gyakran kapok leveleket olyan olvasóimtól, akik szórakozásból esznek. Könyörögnek, hogy mutassak nekik olyan módszert, amely lehetővé teszi a fogyást, de nem veszi el tőlük az evés élvezetét. Azt akarják, hogy megkaphassák és meg is, ehessék, amire vágynak. Azt szoktam válaszolni, hogy bár az evés élvezetes dolog, kövérnek lenni sem nem egészséges, sem nem élvezetes állapot. Ezért olyan fontos olyan örömforrást találni, mely egészséges, és nem az evésen alapul. Ilyenek az emberi kapcsolatok, jótékonysági vagy kreatív tevékenységek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése