Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. október 27., szombat

Antioxidánsok


Annyi szó esik róla, és valójában mik is azok az Antioxidánsok?

Egyszerűsítve azt lehet mondani, hogy egy antioxidáns eltávolít a testedből egy szabadgyököt, ezáltal betegségek kialakulását akadályozza meg, amelyek a szabadgyök jelenléte indított volna el.
Az antioxidánsok és a káros szabadgyökök a szervezetben mindketten jelen vannak, a küzdelem folyamatosan zajlik.

Szabadgyökök mindenképp keletkeznek a szervezetben hormonális hatásokra, nem megfelelo életmód hatására, káros szokások, nem elegendő pihenés, nem megfelelő minoségű táplálkozás eredményeképpen, de még a testedzés közben is. Ugyanígy antioxidánsokat is termel a szervezet, hogy védje magát a szabadgyökök romboló hatásától. 

Egy kiadós edzés után például nagy mennyiségű antioxidáns termelődik a szervezetben, de antioxidánsokat kívülrol is bevihetünk megfeleloen összeválogatott táplálékokkal és táplálékkiegészítokkel is. Erre a modern világban nagyon szükséged van, mivel a megváltozott levegőminőség, elkényelmesedtünk, könnyen inaktívvá válunk. Ezt tetézi az irodába zárt élet, a rohanó táplálkozási mód, amely megsokszorozza a szabadgyök termelődést. Káros tevékenységüket azonban minimálisra csökkentheted, így a szervezet immunreakciója erosebb lesz, a betegségek elkerülnek, a testi és mentális teljesítoképességed jobb lesz, és lelkileg is kiegyensúlyozottabb emberré alakulsz.

A legalapvetobb 5 antioxidáns az A és E vitaminok, amelyeket a szervezet raktározni is képes, a C-vitamin, amely nap mint nap pótlásra szorul, a csodaszernek tartott Q10, és a szervezet által csak kis mennyiségben igényelt szelén. Legutóbbiból ritkán alakul ki hiányállapot, mivel szelén szinte mindenben található.
Az alábbi táblázatban az antioxidánsok legfontosabb forrásait találod:
Jó források
Kiváló források
A-vitamin
(béta-karotin)
pirospaprika, édesburgonyaMinden, ami narancssárga: sárgarépa, sütotök, sárgadinnye, sárgabarack
C-vitamin
narancs, ananász, eper, kivi, zöldségek, zöldpaprikaPapaya, fekete ribizli, csipkebogyó, pirospaprika
E-vitamin
Búzacsíra, nyers növényi olajok, kemény héjú gyümölcsök
Q10 koenzim
spenót, burgonya, lucernaszója, édesburgonya
Szelén
hús, hal, tejtermékekavokádó, lencse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése