Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. október 15., hétfő

Adrenalin


Annyi szó esik róla, de valójában mi is az adrenalin?
A mellékvesevelő állományának hormonja, mely az ereket szűkíti, ezáltal fokozza a vérnyomást. Ma már mesterségesen is előállítják, és gyógyszerként használják. A pupilla tágításában is szerepet játszik. 
Élettani feladata a véreloszlás megváltoztatása a munkát végző izom javára, így erős munka esetén biztosítja az izommunkához szükséges tápanyagokat (zsír, cukor) a megfelelő vérellátással, valamint fokozottabb munkára serkenti a szívet is.
 A fokozott szívműködéshez nagyobb mennyiségű oxigén szükséges, ezért hatásos a szabad levegőn végzett mozgás, így nő az izom vérellátása és tápanyag-felhasználása: tehát a cukor és zsír étetése hatékonyabb. A fokozott égetés során nő a szervezet hője is, melyet többnyire izzadással adunk le. Az adrenalin fokozottabb működésre fogja a szénhidrát- és zsíranyagcseréért felelős mellékveséket is. Vészhelyzet esetén megnő a vérben az adrenalin-szint: ezért vagyunk képesek gyors reakcióra, esetleg gyors futásra is ilyen esetben. Fokozott termelést vált ki a lelki izgalom, erős fázás, görcsokozó mérgek, vérzés, fulladás, szénmonoxid, morfin, inzulin, nikotin, acetilkolin, sokk. Izgatja a központi idegrendszert, nyugtalanságot, szorongást okozhat.
további info itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése