Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. július 27., péntek

Partik és összejövetelek (DV)




   Bár a partikat vidám eseményeknek szánják, alkalmanként kifejezetten sok feszültséget okozhatnak, különösen, ha kövérnek érzed magad, nem vagy elégedett a külsőddel, esetlenül érzed magad a többiek között, úgy érzed láthatatlan vagy – mintha senkinek sem számítanál -, vagy éppen ellenkezőleg, mintha mindenki téged bámulna, és téged kritizálna. Mindezek az érzések könnyen a rágcsálni valókhoz küldenek, ahol hajlamos vagy evéssel elnyomni szorongásodat ahelyett, hogy szembenéznél vele.
   A partikon néha úgy érezheted, hogy mindenképpen enni kell. Az egyik barátom például csodálatosan kidolgozott bulikat rendez. A gond csak az, hogy mindig az evés áll a középpontban. Az első, amit megpillantasz ebben a házban, egy hatalmas tölgyfa asztal egy megemelt ebédlőben. Az asztal gyakorlatilag roskadozik az ezüst tálcák, tálak, korsók súlya alatt, melyek mind a legvonzóbb és legesztétikusabb ételekkel vannak megrakodva, amit valaha láttál. A vendégek a legtöbb időt azzal töltik, hogy az asztalt körüljárva az ételeket csodálják, az ételekről beszélnek, és esznek. Az ilyen partikon rendkívül nehéz tartózkodni a túlevéstől, úgy, hogy az ne legyen feltűnő.
   Mégis, ahelyett, hogy elkerülném a barátom és a többi vendég társaságát, megtanultam betartani a következő szabályokat, hogy jól is érezzem magam, és mégis könnyen étkezzek.

-          Az első és legfontosabb szabály, hogy csak könnyedén étkezz a nem vacsora-meghívásos partikon, hogy otthon fogyaszd el a főétkezésedet, mielőtt elindulsz. Legyen könnyű étel, sok folyadékkal, hogy megtöltsd a gyomrodat. Döntsd el előre, hogy semmit nem fogsz enni a buliban.
-          Érkezz divatos késéssel. Így mire odaérsz, a többiek már ettek, és nem érzed magad a csatlakozás kényszerét
-          Tartsd a kezedben egy pohár ásványvizet citromkarikával. Ezzel csökken a kockázat, hogy esetlennek érzed magad üres kézzel, és másokat is megakadályoz abban, hogy étellel megrakott tányérokat nyomjanak a kezedbe.
-          Ha piknikre, grill-partira vagy olyan buliba mész, ahol mindenki azt eszik, amit hoz és talál, vigyél magaddal alacsony kalóriatartalmú, egészséges ételt, egy színes zöldség-tálat vagy friss gyümölcssalátát. Ha nagyon megéhezel, így lesz mit enned, anélkül hogy tönkretennéd a diétádat.
-          Ha evési kényszer fog el, gyorsan ajánld fel a házigazdának, hogy segítesz a parti körüli teendőkben. Önts italokat a többi vendégnek, hajtogass szalvétákat, vedd el az érkezők kabátjait, vagy szaladj el a boltba valamiért, ami még hiányzik a partihoz. Csak foglalkozz valamivel az evésen kívül!
-          Ha jelentkeznek a hizlaló érzelmek, harag, zavar, féltékenység, menj a legközelebbi mosdóba, vagy ki a levegőre egyedül. Hunyd le a szemed néhány percre, vegyél három mély lélegzetet, mondj magadnak valami vigasztalót, például: „jó ember vagyok”, vagy „szeretem magamat”. Imádkozz spirituális segítségért és vezettetésért. Öleld meg önmagadat gondolatban, és amikor jobban érzed magad, térj vissza a társaságba.
-          Ha nem érzed jól magad, vagy képtelen vagy, étvágyadnak parancsolni, kérj elnézést, és menj haza. Mindig vannak olyanok, akik korán otthagyják a bulikat, engedd meg magadnak, hogy te is ezt tedd, ha erre van szükséged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése