Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. július 6., péntek

Jól érzem magam a bőrömben!


A bőr nedvesség utánpótlásának biztosítása elengedhetetlen bőrünk egészségének megőrzéséhez, a korai öregedés megelőzéséhez. A kiszáradás csökkenti a bőr védekezőképességét, megnő az esélye a kórokozók megtelepedésének is, bőrfertőzések alakulnak ki. Tehát ez nem csupán esztétikai kérdés...
A bőr nedvesség utánpótlásának biztosítása elengedhetetlen bőrünk egészségének megőrzéséhez, a korai öregedés megelőzéséhez. A kiszáradás csökkenti a bőr védekezőképességét, megnő az esélye a kórokozók megtelepedésének is, bőrfertőzések alakulnak ki. Tehát ez nem csupán esztétikai kérdés...

Bőrünk fiatalosságának alapja a megfelelő hidratálás. A csökkent víztartalmú bőr veszít feszességéből, könnyebben megereszkedik, ráncosodik. A fáradtság jelei hamarabb észrevehetők, arcbőrünk szürkés árnyalatúvá válhat egy-egy hosszabb nap, vagy átvirrasztott éjszaka után.
Nagyon fontos, hogy szervezetünket belsőleg juttassuk elegendő mennyiségű folyadékhoz. Mindennap fogyasszunk legalább két liter folyadékot, lehetőleg víz, tea, levesek formájában. A folyadékfogyasztás mellett külsőleg is támogassuk bőrünket jól megválasztott hidratáló krémekkel. Ezeknek hatását természetes úton előállított, otthoni gyógynövényes kencékkel is fokozhatjuk!.

Olívaolaj
Az olívaolaj nem csak a konyhában egészséges, krém és sampon is készül belőle, mivel nagyon jó a hidratáló tulajdonsága. Emellett nagy az E-vitamin és a telítetlen zsírsav tartalma.

TIPP
Arckrém: olvasszunk fel ½ evőkanál méhviaszt, adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál kókuszolajat, ezt keverjük sima masszává. Csepegtessünk hozzá meleg rózsaolajat, kb. 3 evőkanálnyit. Végül konyhai robotgéppel kis fokozaton verjük fel, amíg szép fehér krém állagot kapunk.
Hajpakolás: melegítsünk meg 100 ml olívaolajat, oldjunk fel benne 1 evőkanál mézet, majd adjunk hozzá 1-2 tojássárgáját. Kenjünk a pakolást a hajunkra és ha van, húzzunk a fejünkre egy fürdősapkát, 20 perc múlva lemoshatjuk. A haj gyönyörű fényt kap, csökken a száraz töredezett vég.
Puha kéz és láb: egyszerű, de nagyon hatásos tipp, ha lefekvés előtt bedörzsöljük a kezeket és a lábakat olívaolajjal és kesztyűt ill. zoknit húzunk rájuk. Másnap reggelre babapuhaságú lesz a bőrünk.
Kleopátra fürdő: keverjünk össze 2 liter tejet, 1 evőkanál mandula vagy jojóba olajjal, 1-3 csepp rózsaolajjal, 3 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál mázzel, mindezt öntsük a fürdővízbe. Az olajok behatolnak a bőrrétegekbe és selymessé teszik azt.

Az alma varázsereje

Szép, illatos és nagyon egészséges. A kozmetikában sem kell lemondani róla, hiszen sok tápanyagot tartalmaz. Több mint 30 féle vitamin, nyomelem, ásványi anyag bújik el a héj alatt.

IDEÁL TIPP!
Ránctalanító maszk: reszeljünk meg egy almát és adjunk hozzá 1 csepp citromlevet és egy kanál mézet, ezt kenjünk az arcra és dekoltázsra, fél órát hagyjuk hatni, majd mossuk le.
Hidratáló pakolás: főzzünk össze egy nagy reszelt almát 1/8 l tejjel. Lehűtve vigyük fel az arcra és hagyjuk megszáradni, majd mossuk le.

HIDRATÁLÓ KOZMETIKUMOK
Nyárutón, a nyaralást követően rendkívül fontos az arc és a test fokozott hidratálása!
• Akinek teste különösen hajlamos a kiszáradásra, hagyományos szappan helyett speciális hidratáló kozmetikumokat választhat.
• A hidratáló hatóanyagokkal dúsított szappan vagy a tej-, illetve méztartalmú, krémes állagú tusfürdő rendszeres használatával megőrizhető a bőr bársonyossága.

Tary Melinda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése