Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. július 17., kedd

Néhány tanács az evési rohamokkal küszködőknek (DV)


   Ha evési rohamaid vannak, kérlek, ne játszd azt a játékot, amit olyan sokan: látod, hogy az étteremben felszolgált étel tartalmazza azt az ételt, amit nem tudsz abbahagyni. Ínycsiklandozóan néz ki. Meg akarod enni. Ezért ezt mondod magadnak: „Úgy tehetek, mintha nem tudnám, hogy ez a hozzávaló is rajta van a tányéromon, úgyhogy igazán nem is az én hibám lenne, ha megenném.” Igen, lehet, hogy nem a te „hibád”, hogy megeszed, de te fogsz újra evési rohammal küzdeni. Te fogod magadat kövérnek, szerencsétlennek és kontrolt-vesztettnek érezni. Ezért nagyon lényeges, hogy felelősséget vállalj azért, amit eszel.
   Akárhányszor rád tör a dilemma: „most megehetem ezt az ételt, amit nem tudok abbahagyni, vagy nem?” – jusson eszedbe, hogy igazából nincs is választási lehetőséged. Ha megeszed, vissza fogsz esni, vagy ma, vagy a következő napokban. Az evési rohamokat nem szabad könnyedén venni, mert nehéz őket leállítani, és rombolóan hatnak az önértékelésre.
   Ne feledd: csak rajtad múlik, hogy megtörténik-e.
   Az étterembe menés nem jelent egyet a számodra ellenállhatatlan étellel, való küzdelemmel. Rengeteg módja van, hogy megtartsd diétádat, és mégis elégedettséget okozzon az étel. A legfontosabb, amit észbe kell tartanod, ha vacsorázni mész, hogy a kényszeres ételből a legkisebb falat is kiválthatja az evési rohamot, úgyhogy alaposan tudakold meg, mivel és hogyan készül az étel, amit rendelsz. Ne szégyellj kérdéseket feltenni az étellel kapcsolatosan a pincérnek – munkájuk része, hogy információval szolgálnak az ételről, amit megeszel. Itt felsorolok néhány hasznos kérdést:

-          Aki a kenyérféléknek nem tud ellenállni, kérdezze meg, hogy a hús panírozott-e, és leves sűrítéshez használnak-e lisztet. Kérd, hogy az ételhez járó pirítóst, kétszersültet vagy kenyeret ne hozzák ki, adják az asztaltársadnak, vagy helyettesítsék extra adag zöldséggel.
-          Aki a cukornak nem tud ellenállni, kérdezze meg, van-e az ételben cukor, különösen rejtett formában, szószokban, zöldségekben, öntetekben és salátákban.
-          Aki a sós, ropogós harapnivalóknak nem tud ellenállni, mindenképpen kerülje el az olajban sült, ropogós ételeket, ezért kérdezzék meg, hogy az egyes húsételek hogyan készülnek.
-          Aki a fűszeres ételeknek nem tud ellenállni, kérdezze meg, tudják-e enyhébb ízesítőkkel helyettesíteni a fűszerezést. Manapság a jobb éttermek fel vannak készülve az alacsonyabb sótartalmú ételek elkészítésére, és szívesen fogadják a speciális kéréseket. Nyugodtan kérj olyan ételeket, melyek nem fűszeresek, és látni fogod, hogy szívesen teljesítik a kérésedet. Ha nem, talán érdemes másik étteremet keresned. (Egyes amerikai ételek kevésbé fűszeresek, mint a különféle nemzetek specialitásai.)
-          Aki a tejtermékeknek képtelen ellenállni, kérdezze meg, hogy használtak-e tejet a választott étel elkészítéséhez. Ha sajt a gyengéd, kérd, hogy anélkül szolgálják fel az ételt – nagyon könnyen teljesíthető kérés. Mielőtt rendelsz, bizonyosodj meg arról, hogy az ételt nem öntik-e le fehér szósszal. És természetesen olyan salátaöntetet kérj, amiben nincs tejtermék. Amíg elkerülöd a kényszert, kiváltó ételt, bármilyen étteremben étkezhetsz anélkül, hogy elvesztenéd a kontrollt étvágyad felett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése