Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. július 15., vasárnap

Könnyű étkezés éttermekben (DV)

Amikor vacsorázni mész, nagyon őszintének kell lenned önmagadhoz abban, hogy mennyit fogsz enni. Sok étteremben notóriusan óriási adagokat szolgálnak fel, gyakran kétembernyi adag jelenik meg előtted egy hatalmas tányéron. Mivel a gyógyulási program része, hogy mindig csak egy adagot fogyasztasz el bármiből, abba kell hagynod az evést, amikor kezded érezni, hogy jóllaktál. Emlékeztetned kell magad, hogy a teli tányér nem a pincér hallgatólagos jóváhagyása a túlevésre! Ítéld meg, mennyi étel jelent egy adagot. Igen, tudom, hogy gyakran elsöprő erejű a kísértés, hogy mindent megegyünk, ami a tányéron van, úgyhogy következzen néhány segítő tipp:

-          Mielőtt rendelsz, nézd meg, mekkorák az adagok a többi vendég előtt. Normál, közepes vagy óriási adagokról van szó?
-          Ha hatalmas adagokat látsz, kérdezd meg, lehet-e fél adagot rendelni. A legtöbb étteremben boldogan teljesítenek egy ilyen kérést. Ha kisebb adag van előtted, kevésbé valószínű, hogy túl sokat eszel.
-          Ha nem zavar, miért ne feleznéd el az ételt a partnereddel? Lehet, hogy egy kicsit drágább dolog kettéosztott menüt kérni, de a kalóriákat tekintve megéri.
-          Ne feledd, hogy nem jelent pazarlást, ha ételt hagysz a tányérodon. Az már pazarlás, ha túl sokat eszel, és haragszol magadra az esetleges plusz kilók miatt.
-          Koncentrálj az asztalnál folyó beszélgetésre, és fordítsd el figyelmedet az ételről. Gyakorold azt az egészséges szokást, hogy két falat között leteszed az evőeszközeidet az asztalra, így elkerülöd a falatok torlódását a szádban.
-          Amint kezded érezni, hogy jóllaktál (nem dugig), tedd meg valamelyiket a következő javaslatok közül, még mielőtt esélyed lenne gondolkodni a további evésen: dobd rá a szalvétádat a maradék ételre, hogy ne lásd, mi maradt a tányérodon, dobj egy cigaretta csikket az ételre, szórd meg bőven az ételt borssal, sóval, cukorral – bármivel, amitől elmegy az étvágyad.

   Ne engedd meg magadnak, hogy eljátszadozz a további evés gondolatával, mikor már jóllaktál, függetlenül attól, mennyire ízletes volt az étel. Told ki a tányérodat az asztal szélére, így jelezd, hogy már végeztél az evéssel, és szeretnéd, ha elvinnék a tányérodat. 10-15 perc elteltével agyad utoléri a gyomrodat, és veszi a jeleket, hogy tele van étellel. Közben elmehetsz a mosdóba fogat mosni (mindig legyen nálad fogkrém és fogkefe.) Azután rendelj egy pohár ásványvizet, vagy tört jéggel kevert gyümölcslét, hogy ne legyen üres a kezed, mialatt asztaltársaid még esznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése