Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. július 25., szerda

Esküvői fogadások (DV)


 Voltár már úgy, hogy elmentél egy esküvői fogadásra vagy partira, aztán az este nagy részét a nassolni valók mellett töltötted? Én bizony voltam.
   Praxisomban több történetet hallottam az esküvői fogadásokon és partikon való túlevésről, mint bármilyen más helyzetről. E kettő közül is a fogadás viszi el az első helyezést, ahol a Yo-Yo diétázók rendszeresen túleszik magukat. Sokan élnek át hizlaló érzelmeket az esküvői rendezvényeken. Ennek oka lehet, hogy:

-          Úgy érzed, kimaradtál valamiből, egyedül vagy, és esetlennek érzed magad.
-          Attól félsz, hogy a súlyod megakadályoz abban, hogy valaha is találkozz a Nagy Ő-vel.
-          Arra vágysz, bárcsak olyan romantikus életed lehetnek, mint a vőlegénynek és a menyasszonynak.
-          Úgy érzed, senki sem figyel oda rád.
-          Féltékeny vagy a menyasszonyra, mert minden figyelmet és ajándékot ő kap.
-          Tudatosodik benned a kontraszt saját házasságod és a most követendő között.
-          Kényelmetlenül érzed magad becsípett emberek között, és olyan rokonok és ismerősök közelgésében, akiket nem kedvelsz.

   Sally már négy hónapja kigyógyította magát a Yo-Yo szindrómából, amikor meghívást kapott unokatestvére esküvőjére. Óriási partit rendeztek, és a szülők rengeteg pénzt költöttek ételre, virágokra és az esküvői ruhára. Sally irigyelte a sok pénzt és figyelmet, amit unokatestvére, a menyasszony kapott. Ugyanakkor bűntudata volt, amiért ilyen „pitiáner”. Azt sem tudta, hogyan viselkedjen ilyen úri környezetben, és nagyon kényelmetlenül, bizonytalanul érezte magát. Nem tudta, hogy karba tegye a kezét, vagy a zsebében tartsa, ahogy a fogadáson álldogált.
   „Mindenki annyira magabiztos” – mondta magában. – „Mindenki illik ide, csak én nem”. Kívül rekedtnek és csüggedtnek érezte magát. Elindult a büféasztal felé, hogy, pedig tudta, hogy az étel, kísértést fog jelenteni neki. Ránézett a minden szeleten finom cukorrózsákkal díszített csokitortára, és azt gondolta: „Egy szelettől jobban fogom érezni magam. Nyolc kilót fogytam erre az esküvőre, és még csak észre sem vette senki. Egy szelet torta nem fog kárt tenni bennem. Senki sem fog tudni róla senkit nem is érdekel egyáltalán!”
   Mielőtt lebeszélhette volna magát róla, máris a szájában volt a torta, és odaadóan, szinte már érzékien élvezte krémes állagát. Túl hamar el is fogyott, és Sally boldogtalanul vett még egy szeletet. Mire odébb vonszolta magát a maradék szeletektől, úgy érezte cukor-, és csokoládémérgezése van. Miután megszámolta a maradék szeleteket – tényleg ennyit megevett volna? -, Sally undorodott magától.
   Az esküvők érzelmileg megterhelő események. Nagyon kimerítő, akár csak esküvőre vagy partira is vagy hivatalos. A rengeteg étel ezért gyakran bajt jelent a Yo-Yo szindrómában szenvedőknek, aki érzelmileg fel van kavarodva az eseménytől. Mit tehetnek a Yo-Yo diétázók, hogy az esküvőkön elkerüljék a túlevést?
   Először is, maradj olyan távol a büféasztaloktól, amennyire csak tudsz. Egyszerűen túl csábító lenne folyamatosan nassolni, így kezelve a hizlaló érzelmeket. Foglald el a kezeidet egy pohár ásványvízzel, vagy ajánld fel segítségedet a menyasszony szüleinek, mondjuk az ajándékok vagy asztaldíszek elrendezésében.
   Ha saját házadban rendezel esküvői partit, különösen vigyáznod kell, nehogy az izgalom és nyomás miatt túl sokat egyél. Egyik kliensem, Jo, például rengeteget evett, amikor esküvői fogadást rendezett az otthonában, mert annyira izgult, hogy a vendégek nem fogják értékelni a rengeteg munkát, amit az ételek elkészítésébe és a dekorációba fektetett.
   Az is idegtépő lehet, ha olyan esküvőre vagy hivatalos, ahol nem ismered a többi vendéget. Jeannie, egy másik kliensem, elkísérte az új barátját egy esküvőre, ahol senki mást nem ismert. Mivel annyira esetlennek és bizonytalannak érezte magát („Úgy éreztem, nem az alkalomnak megfelelően öltöztem, egész nap csak szorongtam, míg a barátom jól szórakozott a régi barátaival”), Jeannie egész éjjel a büféasztal mellett állt, hogy elfoglaltnak tűnjön. Ennek egy totális evési roham lett a vége.
   A másik módszer a túlevés elkerülésére, hogy elvegyülsz a vendégek között. Ha kényelmetlenül érzed magad, mert akárcsak Jeannie, senkit sem ismersz, keress valakit, aki szintén magányosnak látszik, és kezd el a beszélgetést egy nyitott kérdéssel (olyannal, amire nem lehet egyszerűen igennel vagy nemmel válaszolni). Például: mióta ismered Tomot és Maryt? Hol élsz? Mikor kezd játszani a zenekar?
   Harmadszor, ha az esküvő előtt, alatt vagy után hizlaló érzelmek keletkeznek benned, ne feledd, hogy nem kötelező elmenned. Vagy elég csak rövid időre megjelenned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése