Kevesebbet fogyasztunk, és jobban meg tudjuk emészteni a táplálékot, ha étkezési időnk nyugalomban és szeretetteljes légkörben telik. Ez már az étel előkészítésével megkezdődik. Ha te főzöl, és sietsz, rossz hangulatban vagy, haragszol, mert a családod nem segít neked, állj meg, még mielőtt belépnél a konyhába. Rossz hangulatod átitatja az ételt, amit készítesz. Hunyd le inkább a szemed, és vegyél egy mély lélegzetet. Mondj el egy imát, kérj erőt és megtisztulást negatív érzéseidtől. Azonosítsd és helyettesítsd negatív gondolatokat, melyek kellemetlen érzéseidet kiváltják. Mondd ki a következő megerősítést: „Ez a pillanat tele van szeretettel, itt és most”.
Mélyen hiszek abban, hogy soha nem szabad olyasmit magunkra kényszerítenünk, amit nem akarunk megtenni. Időt kell szánnunk arra, hogy átrendezzük gondolatainkat, hogy vagy nemet mondjunk a dologra, vagy szeretettel töltsük meg a pillanatot, amikor hozzákezdünk. Képesek vagyunk minden pillanatot áldássá változtatni. Amikor főzöl, keress módot arra, hogy gazdagabbá tedd az élményt: tegyél fel jó zenét, vagy valami érdekes hangjátékot, gondolj a természetre. Tégy bármit, ami örömet hoz a szívedbe, mialatt elkészíted az ételt.
Ugyanezért légy óvatos az olyan étellel, amit nem szeretettel készítettek el. Ha elmész egy étterembe, vagy gyors étkezdébe, és hallod, hogy veszekszik a szakács, vagy látod, hogy az alkalmazottak rosszul érzik magukat, akkor azt ajánlom, hagyd el azt a helyet. Ha mégis ott eszel, áld meg az ételt szeretettel, hogy átalakítsd a szakács negatív hatását az ételben.
A rohanva elfogyasztott étel negatív érzéseket, stresszt, sőt betegséget okoz. Hangulatossá, nyugodttá teheted étkezéseidet, ha elmondasz egy asztali áldást, kikapcsolod a tévét, vagy a negatív rádióműsorokat, gyertyát gyújtasz, kellemes zenét teszel fel, és megfogadod, hogy a családi asztalnál nincs veszekedés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése