Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. december 5., hétfő

A STRESSZEN ALAPULÓ TÚLEVÉS (A túlevés öt típusa 4)

„Aki nem nyugtalankodik a hasa miatt, nemigen nyugtalankodik más miatt sem.” SAMUEL JOHNSON (1709-1784)angol író
   A Yo-Yo diéta szindróma negyedik típusába azok az emberek tartoznak, akik akkor esznek túl sokat, amikor szorító helyzetbe kerülnek. Következzenek e típus elsődleges jellemzői:
 • Látszólag soha nem jut elég idejük a rendes evésre vagy testedzésre.
 • Olyan elfoglaltak, hogy néha már az ájulás környékezi őket a fáradtságtól.
 • Úgy érzik, hogy bár keményebben dolgoznak, mint valaha, mégis kevesebb eredményt érnek el, és kevésbé tudják élvezni az életet. Úgy érzik, elakadtak, mintha körbe forognának, és nem tudnak sok mindent felmutatni mindezért az idő és energia befektetésért cserébe.
 • Úgy érzik, hogy csak az evéssel tudják megszakítani az iramot.
 • Az étel és a koffein tartalmú italok a kedvenceik, amikor kimerültnek érzik magukat, és mégis azt érzik, folytatniuk kell a helytállást.
   A stresszen alapuló túlevés háttere az a hiedelem, hogy „Nincs elég időm, pénzem vagy segítségem ahhoz, hogy beteljesítsem a célomat”.
A stressz miatt evők haragosak amiatt, hogy túl sok felelősség terheli őket, és nem elég elismerésben, támogatásban van részük.
Általában erőltetik, hogy megtörténjenek bizonyos dolgok, ami frusztrációhoz vezet, hiszen intenzív természetük taszítja az embereket, és keresztezi céljaikat.
   Számukra a következő megerősítés hasznos:
 • Elengedem a küzdés, a szenvedés, a halogatás kényszerét.
 • Boldogan vállalok felelősséget teljes mértékben tetteimért és időbeosztásomért.
 • Végtelen források állnak rendelkezésemre céljaim betöltéséhez.
 • Számítok mások segítségére, kérem és elfogadom a rengeteg segítséget.”

 • A stresszes túlevők súlya úgy ingadozik, mint a barométer, attól függően, hogy mekkora feszültségnek vannak kitéve otthon vagy a munkahelyen. Amikor terheik könnyűek, akkor a testük is az. De amikor határidők, kapcsolati problémák, túlzott kötelezettségek feszítik őket, akkor nő az étvágyuk és a testsúlyuk is.
     A stressz általában kétféle helyzetben jelenik meg, ahogy újra és újra megfigyelhettem a kényszeres evők életében. Az első a megrekedtség érzése, mintha csapdába estek volna életük valamely területén. A második a túlzott munkateljesítmény.
     Inkább az adott problematikus helyzetet kell megoldani, ahelyett, hogy evéssel enyhítenél a stresszen. A túlevés természetesen csak fokozza a stressz szintet, mert attól kövérnek, letargikusnak, rondának érzed magad, és haragszol magadra.

  Először vizsgáljuk meg  a stressztényezőket:
  1. A megkeseredettség érzése a házasságban mint túlevést okozó stressztényező.
  2. A megkeseredettség érzése a munkában mint túlevést okozó stressztényező
  3. Megrekedtség különböző életterületeken
  4. Túlhajszolt életstílus

  A stressz feloldására használható módszerek:
  1. Első lépés a stresszes kényszerevők számára: mérd fel és csökkentsd a stresszt.(DV)
  2. Új választás a stresszes kényszerevők számára: Vékonyabban, nyugalmasabban (DV)    Forrás:Doreen Virtue

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése