Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. december 11., vasárnap

A lavina effektus variációi 3/6: a „szezonális evők”(DV)

 
A lavina effektusban szenvedők egy másik csoportja a „szezonális evő”. Olyan emberek tartoznak ide, akik csak bizonyos évszakokban híznak meg – általában télen. Roxanne számára nem jelentett gondot tavasszal lefogyni, és egészen az első őszi levélhullásig nagyszerűen nézett ki. Október körül azonban Roxanne étvágya mindig túlnőtt minden határon.
   A szezonális evők, mint Roxanne, több okból esnek áldozatul ennek a jelenségnek. Egyesek úgy érzik, hogy a hideg téli hónapok kevesebb fizikai mozgást, és több otthon ülést jelentenek, azaz több alkalmat az evésre, és kevesebbet a kalóriaégetésre. Mások megadják magukat a téli ünnepekkel járó kötelező evéseknek – mindenszentek, hálaadás, karácsony, szilveszter. Milyen más időszakban van ennyi evés-orientált ünnep, méghozzá hizlaló ételekkel egymástól ilyen kis távolságra? Megint másokban télen megszűnik a motiváció a diétázáshoz. Számukra amint véget ér a fürdőruha szezon, a soványságért való küzdés oka szűnik meg, amint eltüntetik nehezebb testüket a vastag téli ruhákban.
   A szezonális depresszió szintén túlevésbe hajszolhatja az embereket a téli hónapokban. Ez a betegség gyakorlatilag a teljes spektrumban sugárzó fény elvonásának egy tünete, ahogy a Nap a téli hónapokban eltávolodik a Földtől. A szezonális depresszió két legáltalánosabb tünete a búskomorság, és szénhidrátok, különösen a csokoládé utáni kényszeres vágy. Ez a tünetcsoport összefüggést mutat a csökkenő szerotonin termeléssel. Ez a vegyület befolyásolja a hangulatot, és amikor nem elegendő szerotonin termelődik, az eredmény depresszió, fáradtság és irritáltság. A test ilyenkor jelez, hogy segítségre van szükség a szerotonin termeléséhez, ezért az illető kívánni kezdi a szénhidrátokat, kenyeret, édességeket és csokoládét. A szénhidrátok serkentik a szerotonin termelődést, és emelik a vércukorszintet. Mindkét folyamat azt eredményezi, hogy boldogabbnak, energikusabbnak érzed magad.
   A legtöbben, akik ebben a szindrómában szenvednek, azt tapasztalják, hogy étvágyuk rendeződik, amikor teljes spektrumú fényben lehetnek. Sokak számára ez azt jelenti, hogy sóvárogva várják a nyarat. Súlyos esetekben az orvos felírhat speciális, teljes spektrumon világító fénytesteket. A beteg eltölt bizonyos mennyiségű időt ebben a fényben, a fény enyhíti a depressziót, és csökkenti a szénhidrátok iránti vágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése