Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. június 23., szombat

TESTI, LELKI ÉS SZELLEMI GYAKORLATOK (DV)


  
 A különféle fogyókúrás klubok, könyvek és guruk mítoszokat és legendákat teremtettek a fogyás körül. Az egyik ilyen mítosz, ami sajnos fennmaradt, hogy lehet olyan „zsírégető” ételeket enni, amelyek feszes, formás testtel ajándékoznak meg anélkül, hogy sportolnál.
   Én is, mint sok más fogyókúrázó, sokáig küzdöttem a kötelező sportolás elmélete ellen. Azt gondoltam, hogy legyőzhetem a törvényeket, és más lehetek, mint a többiek – talán nekik kellett sportolniuk, de nekem nem kell. Tehát szigorú diétázással lefogytam, amíg elég vékony nem lett a testem. A gond csak az volt, hogy a diétától vékony testem petyhüdt lett, különösen a hasam, a csípőm és a combjaim.
   A sportolás nélkül fogyókúra nem hoz tónusos izmokat vagy vibráló energiaszintet. Ennek drámai példája volt egyik kliensem, Chris, aki162 cm magas és 45 kiló volt. Ahogy talán már rá is jötték, anorexiás nervosában szenvedett, Chris 65 kilóról éheztette le magát jelenlegi, életveszélyesen alacsony testsúlyáig. Mivel nem volt hajlandó eleget enni ahhoz, hogy fenntartsa magát, kórházba került, és intravénásan kellett táplálni.
   Amíg a kórházban volt, fényképet készítettek róla álló helyzetben, fehérneműben. Ennek célja az volt, hogy rálásson, mennyivel jobban emlékeztet már egy csontvázra, mint egy divatos modellre. Amikor meglátta a fényképet, szinte sokkot kapott.
   „Hihetetlen volt, hogy néztem ki!” – mondta. „A csípőm és a combjaim teljesen aránytalanok a testem többi részéhez képest”. Tényleg így volt. Chris azt remélte, hogy övé lesz a sztár modellek teste, ha elér egy bizonyos vékonyságot. Soha nem sportolt – azért sem, mert annyira keveset evett, hogy túl gyenge volt bármilyen fizikai tevékenységhez. Chrisnek arra kellett rádöbbennie, hogy edzés nélkül soha nem lesz olyan feszes hasa és combja, amilyenről álmodik. Chris fogyókúrájának eredménye korábbi énjének rajzfilmfigura-szerű, eltorzult mása lett.
   Természetesen az anorexia nervosa egy szélsőséges esete a szeretet utáni kínzó vágynak. Chris azt hitte, ha tökéletes lenne a teste, akkor a férje jobban szeretné (és hogy önmagát is jobban tudná szeretni, ha ez megtörténne). Terápiájában tehát a látszólagos szeretethiányra koncentráltunk spirituális és pszichológiai módszerekkel. Chris példája kiemelt, mennyire lehetetlen dolog egészséges testet, vagy énképet nyernünk abból, ha halálra éheztetjük magunkat. Csak petyhüdt, vézna alakokká válhatunk sportolás nélkül.
   Több lényeges előnyöd is származhat a sportolásból:

-          gyorsabban fogysz le,
-          csökken az étvágyad, és nassolási rohamaid is megszűnnek,
-          az aerob típusú mozgás emeli az agyad szerotonin-szintjét, ami stabilizálja a hangulatodat, az energiaszintedet és az étvágyadat,
-          napközben energikusabbnak érzed magad,
-          mélyebben alszol, és frissebben ébredsz,
-          csökken a stressz szinted (jó hír a stressz alapon evőknek),
-          hizlaló érzelmeid intenzitása csökken (jó hír az érzelmi alapon evőknek).
   Az alábbi edzésprogramot az ülő-foglalkozású, nem motivált ember számára állítottuk össze. Természetesen bölcs dolog egyeztetni az orvosoddal, mielőtt belevágsz egy edzésprogramba. Az alábbi program fokozatosan vezet be a rendszeres mozgás világába:

1.    Alakítsd ki saját fittness-programodat
2.    Könnyű aerobic
3.    Kocogás
4.    Ugróasztal
5.    Úszás
6.    Lépcsőmászás
7.    Biciklizés
8.    Szoba sígép
9.    Evezés
10.    Görkorcsolyázás
11.    Tenisz
12.    Gyaloglás/taposás
13.    Sziklamászás, hegymászás, túrázás
14.    Séta: vágj neki a helyes irányba
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése