Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. június 21., csütörtök

Séta: vágj neki a helyes irányba (DV)


   Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki veti bele magát teljes lelkesedéssel egy fittness-programba. Sokak számára a testedzés kellemetlen kötelesség, és fájdalmas emlékeik vannak a döglesztő középiskolai tornaórákról, amikor tíz kört kellett lefutni az iskola körül. Lesznek, akik így gondolkodnak: „Rendben, ki fogok próbálni mindent, ami a könyvben van, de ezt a testedzés részt kihagyom.” Akik hat hónapja, vagy még hosszabb ideje leginkább csak ülnek, okosan teszik, ha nem ugranak bele egy aerob típusú edzésterv megvalósításába. Nekik arra van szükségük, hogy fokozatosan beépítsék a testedzést életstílusukba.
   A séta fájdalommentes módszer a testedzés fokozatos beiktatására, a zsír és a kalóriák égetésére. Habár ez nem aerob mozgás (hacsak nem gyorsan gyalogolsz), mégis elindít a helyes irányba, és lehet, hogy később inspirálni fog az aerob típusú mozgások felvételére. A séta-program három tevékenységgel változtatja meg megszokott napi rutinodat:

  1. Ha vezetsz, vagy autóval közlekedsz, mindig a parkoló legtávolabbi pontján tedd le az autódat. Ha tömegközlekedéssel jársz, és biztonságosan megteheted, szállj le egy megállóval korábban, mint szoktál, így sétálva is megközelítheted a célodat.
  2. Válaszd a lépcsőt, a lift helyet. Elkerülöd a tömeget, és valószínűleg gyorsabban célba érsz, mintha a liftre várnál.
  3. Naponta menj el egy félórás sétára a lakóhelyed vagy munkahelyed környékén. Legyen ez egy szigorú szabály önmagad számára, és minden körülmények között ragaszkodj hozzá. Akik hajlamosak vacsora után túlenni magukat, jól teszik, ha felveszik azt a szokást, hogy kimennek a konyhából, a házból a friss levegőre. Háztartásbeliek, váltott műszakban dolgozók, és akik otthonuktól távol dolgoznak, bevezethetik a reggeli sétákat, hogy beindítsák az anyagcserét, és elkerüljék a napközbeni evési rohamokat, vagy elvihetik a gyalogló cipőt a munkahelyükre, és tehetnek egy gyors sétát ebédszünetben. Ez természetes módja a kalóriaégetésnek, és így könnyebb ellenállni a túlzott evés csábításának ebédidőben.

   Ha egyszer beépítetted a testgyakorlást mindennapjaidba, akkor a hatás, hasonló lesz az egyre növekvő vízgyűrűkhöz, és egy teljesebb mértékű, egészséges belső hozzáálláshoz vezet. Miután rászántad az időt és a törődést a testedzésre, már nem vagy annyira hajlamos tönkretenni fáradozásaidat túlevéssel. Ha időbeosztásod miatt nem tudsz sétálni, mert olyan későn érsz haza, vagy, mert nem érzed biztonságosnak a környéket a sétához, akkor menj el egy közeli bevásárlóközpontba. Csak a desszert-üzletektől tartsd magad távol! De járhatsz helyben is vagy gyalogló gépen, miközben kedvenc tévéműsorodat nézed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése