Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. május 23., szerda

Melyik testgyakorlás van leginkább kedvedre? (DV)


   Kérlek, ne kövesd el azt a hibát, hogy várod a megfelelő hangulatod megérkezését az edzésprogram elindításához, mert az a nap lehet, hogy soha nem jön el. Vedd rá magad inkább, hogy most azonnal végezz valamilyen fizikai mozgást. Ha nem jársz edzőterembe, lehet, hogy itt az ideje, hogy beiratkozz végre valahová. Az otthoni sportolás rettenetes mennyiségű önfegyelmet követel – amely legtöbbünknek nem áll rendelkezésére, amikor éppen hozzá akarunk kezdeni első fogyókúrás és fittness-programunkhoz. Válassz olyan edzőtermet, ahol kényelmesen érzed magad, és elég közel van az otthonodhoz vagy a munkahelyedhez, hogy tényleg elmenj legalább hetente négyszer.
   Sokan zavarban vannak, és nem mernek elmenni egy fittness-klubba, mert úgy érzik, túl kövérek ahhoz, hogy sportban mutatkozzanak idegenek előtt. Megértem hogy ez illogikusnak tűnik, hiszen én is így gondolkodtam évekkel ezelőtt. Olyan ez, mint amikor ki akarsz takarítani, mielőtt megjön a házvezetőnőd, nehogy azt gondolja, hogy trehány vagy. Ne ess most ebbe a csapdába, mert az edzőtermek azért vannak, hogy segítsenek feszessé tenni izmaidat, és leadni felesleges kilóidat. Ráadásul tapasztalataim szerint a legtöbb ember az edzőteremben túlságosan el van foglalva a saját nyomorával ahhoz, hogy észrevegye a körülötte izzadókat.
   Igazán fontos, hogy olyan tevékenységet válassz, amit élvezel, mert különben még nehezebb lesz rábeszélni magad a testedzésre. Gondold végig természetes hajlamaidat a döntéshez:

-          Szeretsz egyedül lenni? Akkor valószínűleg legjobb, ha otthon sportolsz. Mivel így nem lesz körülötted senki, aki az edzésre noszogat, be kell illesztened az edzést a napirendbe. Összepárosíthatod valamivel, ami már megszokássá vált benned – például a délután négy órai szappanopera vagy a kétórai rádió show. Ez emlékeztetni fog, hogy mikor eljön az ideje a sorozatnak, akkor eljött az ideje az edzésnek is.
-          Jobban szeretsz mások társaságában lenni? Akkor lehet, hogy élveznéd a páros sportokat, mint például a teniszt. Ideális, ha partnereddel megegyeztek abban, hogy finoman ráveszitek egymást a sportra azokon a napokon is, amikor egyikőtöknek nincs kedve hozzá.
-          Szeretsz nagy társaságban lenni? Akkor bizonyára szeretni fogod az edzőtermeket, az aerobik, jóga, harcművészet vagy táncórákat. Ezeken a helyeken lehetőséged nyílik új barátok megismerésére.
-          Szeretsz négy fal között lenni? Akkor olyan sportot válassz magadnak, amit edzőteremben, stúdiókban, tánctermekben vagy fedett uszodában űzhetsz – vagy gyakorolj otthon.
-          Jobban szereted a szabad levegőt? Akkor jobban illik hozzád a tenisz, a biciklizés, a csapatsportok, kocogás, kajakozás, túrázás vagy gyaloglás.
-          A stressz-szintedet szeretnéd csökkenteni? Akkor számodra a legjobb a testet-lelket-szellemet frissítő program, jóga, tai chi vagy sziklamászás.
-          Szeretnéd, ha izmaid feszesebbek lennének? Akkor számodra ideális a súlyokkal való edzés, a jóga, a kocogás homokos talajon, stb.

   Vannak még további figyelembe veendő szempontok – például a pénz. Egyes edzésprogramok elég sokba is kerülhetnek, mire megveszed a megfelelő öltözéket, cipőt és bérletet. Amikor én is edzőterembe jártam, leggyakrabban a lépcsőgépet és a súlyzókat használtam. Végül arra jutottam, hogy olcsóbb, ha megveszem magamnak a lépcsőgépet és a súlyzókat, ezzel megtakarítom a bérletet, és elkerülöm a sorbaállást is. 

Másfajta edzéstervek szinte semmibe sem kerülnek, mint mondjuk a gyors gyaloglás, egy aerobic videó – az azonban lényeges, hogy megfelelő cipő legyen rajtad, bármilyen sportot is választasz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése