Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. május 17., csütörtök

Koffeintartalmú italok: Alkohol



   Az évek alatt megváltozott a véleményem arról, hogy a Yo-Yo diétázók bevehetik-e az alkoholt sikeres fogyókúrás és súlyfenntartó programjukba. A felszínes válasz „természetesen igen”. Hiszen egy kis alkohol nem jelent sok kalóriát és zsírt. Spirituálispszichológiai nézőpontból azonban az absztinenciát ajánlom, legalább abban a periódusban, amikor fogyni szeretnél. Mégpedig a következők miatt: 
  • az alkohol hangulatmódosító hatása sokkal azután is fennmarad, hogy az alkohol már kiürült a véráramból
  • Az alkohol megzavarja az alvás REM fázisát, ezért ébredéskor szerotonin-hiányt okoz. Ez az egyik oka a másnaposság érzetének, továbbá ezért jelenik meg a szénhidrátok utáni vágy
  • A becsípettség koffein túlfogyasztáshoz is vezet a következő nap folyamán. 
  • Terapeutaként meg kell jegyeznem, hogy az alkohol negatívan befolyásolja az ember ítélőképességét a többi emberrel való kapcsolataiban. Például alkohol befolyása alatt veszekszel a kedveseddel. Másnap különösen mogorva vagy a másnaposság miatt, plusz amiatt, hogy nem álltok szóba egymással. Ezen a ponton nagyon valószínű, hogy egy doboz csoki jégkrémbe fojtod bánatod.
  •    Az alkohol teljes mértékben ellene hat annak a képességünknek, hogy kontrollálni tudjuk gondolatainkat
  • A normál, világos éberség pillanataiban könnyen azonosítjuk negatív gondolatainkat. Ezután dönthetünk úgy, hogy a negatív gondolatot pozitívval helyettesítjük. Így gyors reflex alakulhat ki hangulataink szabályozására. Nem ez a helyzet azonban az alkohol hatása alatt. Gondolataink zajos, negatív zűrzavarra emlékeztetnek, és tehetetlenül sodródunk a lehúzó érzelmek ömlő áradatában. Meditálni is nagyon nehéz másnaposan, mivel a koncentrációs képességed egyszerűen eltűnik a térképről. Ráadásul az alkohol kimondhat velünk ilyen mondatokat: „A fenébe az egész fogyókúrával!” – és teljesen elhagyjuk magunkat az evésben.
  •    Spirituális szempontból az alkohol legyengíti az auránkat, és lukakat üt benne, mint a fluoridok az ózonrétegben. Ilyenkor tisztánlátó és gyógyító képességeid korlátozottá, következetlenné válhatnak. 
  •   Ha mégis elmész ilyen helyekre, vedd körbe magad fehér fénnyel, és mondj el egy imát, vagy hívj be egy arkangyalt, mielőtt belépsz, és miután távozol.
   Ahogy spirituális tudatosságod nő, az alkohol, és az alkohollal kapcsolatos tevékenységek utáni vágyas természetes módon csökkenni fog. Egyszerűen nem lesz elég érdekes semmi olyan tevékenység, ami elvon téged attól az izgalomtól, hogy életfeladatodon dolgozol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése