Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. május 15., kedd

Koffeintartalmú italok: Tea



   Amikor e könyvet írom, a teaházak egyre jobban divatba jönnek körülöttünk. Az én otthonom közelében található teaházban régies tapéta van a falakon, és minden egyes antik asztalon hímzett terítők. A vendégeket bátorítják még arra is, hogy magukra öltsék a teaház elegáns, régies fejkötőit, hogy valóban úgy érezzék, egy letűnt időben kortyolgatják a teát.
   Néha úgy gondolunk a teára, mint a kávé ártatlan, bájos unokatestvérére. Meglepő lehet némelyek számára, hogy az ártatlannak tűnő csésze kávé! Ha, tehát a tea a kedvenceid közé tartozik, oda kell figyelned a koffein-túladagolásra. Ne engedd, hogy a finom porcelán csészék hamis nyugalmat ébresszenek benned a tea összetevőivel kapcsolatosan.
   A gyógynövény teák nagyszerű alternatívát jelentenek a Yo-Yo diétázók számára. Bio-boltokban ízletes változataik is kaphatók. Személyes tapasztalataim szerint a nagy kereskedelemi teavállalatok által előállított gyógynövény teákból hiányzik az íz és a frissesség. Jó szórakozás kísérletezni a karob, narancs és fűszer, citrom, alma és fahéj, vagy kamillateákkal. (A kamilla csodálatos nyugtató és kellemes ízű növény.)
   Valószínűleg láttad már, talán ki is próbáltad az úgynevezett fogyókúrás teákat. Én csak annyit mondhatok, légy óvatos! E teák közül sok azért kéne, hogy segítsen a fogyásban, mert stimuláló növényeket, például mah huang-ot tartalmaznak. Akárcsak a koffein, a „természetes” stimuláló szerek kiválthatják az idegességen alapuló evési rohamokat.
   Hitem szerint, ha bármitől is függeni kezdünk – legyen az csak egy gyógynövény – az önbizalmunk szenved csorbát. Ha mélyen belül tudod, hogy függsz valamilyen szertől, legyen az koffein, mah huang, melatonin vagy éppen kamilla, valószínűleg ez rossz érzésekkel tölt el. Éppen ezért az ilyen anyagokat mérsékelt mennyiségben egészséges fogyasztani, és maximálisan őszintének kell lennünk magunkhoz abban, hogy mi motivál bennünket az ilyen anyagok fogyasztására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése