Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. április 25., szerda

További szabályok: étkezések közti rágcsálás (DV)


   Egyes Yo-Yo diéta szindrómában szenvedők nem tudják, hogyan nassoljanak. Egy jó szándékú nassolás mondjuk, elindul egy sós keksszel, és azzal a magyarázattal, hogy csak tíz kalóriát tartalmaz. Ezután megjelenik a vágy a második iránt, ezúttal egy kis sajttal, mert „szükségem van fehérjére”. Az első sajtos kekszet követi a második, majd a harmadik, míg a „nassolás” egy teljes mértékű habzsolássá dagad. A nassolás vég nélküli híddá alakul, ami összeköti a reggelit az ebéddel, az ebédet a vacsorával.
   Ha ebben magadra ismersz, akkor lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik nem tudnak nassolni. Az ilyen embereknél nem létezik egy kis falat, vagy rágcsálni való. Ahányszor enni kezdenek a fő étkezések között, nem tudják abbahagyni. Hogy szembeszállj ezzel a megállás nélküli evéssel, ultra-diétás nassolni valót kell enned (mondjuk nyers répát, brokkolit, zellerszárat, vaj nélküli pattogatott kukoricát – melyeket mind egy szemmagasságban lévő polcon tarthatsz. Amikor nálunk, a családban valaki rágcsálni akar valamit, rögtön ott van kéznél az egészséges harapni való. Én rászánok egy kicsivel több pénzt, és szeletelt répát, zellert veszek, mert tudom, hogy ha egészben veszem meg, akkor nem fogom megpucolni és felszeletelni egyhamar.
   Ahogy a főételeknél is, a nassolásnál is egyszerre egy adagnál maradj. Következzen néhány tanács a nassolási adagokról:

-          Kétcsészényi pattogatott kukorica, olaj vagy vaj nélkül elkészítve, enyhén fűszerezve.
-          Egy szelet teljes őrlésű pirított kenyér egy kanál gyümölcsös joghurtkrémmel.
-          Egy főtt tojás.
-          Egy a következő gyümölcsök közül: egy közepes alma, egy közepes banán, egy közepes sárgadinnyének a fele, egy csészényi cseresznye, egy közepes grapefruit, egy fél papya, egy körte, egy nagy őszibarack, egy szelet ananász, kétcsészényi eper, két mandarin vagy egy nagyobb szelet görögdinnye.
-          Egy adag zsírmentes joghurt.
-          Egy negyedcsészényi mazsola.
-          Kétcsészényi nyers sárgarépa.
-          Két zellerszár, megkenve csökkentett zsírtartalmú krémsajttal.
-          Egy adag csökkentett sótartalmú leves.
-          Egy zsírmentes tortilla, sütőben ropogósra melegítve (olaj nélkül!), összetöredezve, salsa szósszal.
-          Egy csészényi édesítetlen almaszósz fahéjjal.
-          Egy mézzel vagy gyümölccsel édesített müzli-szelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése