Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. április 23., hétfő

Milyen típusú étel ajánlott? (DV)


 A Yo-Yo diétából való kigyógyulás folyamata alatt nincsenek „jó” és „rossz” ételek. Az a lényeges, hogy tudd, miért akarsz egy bizonyos ételt elfogyasztani, és miután megetted, tudd, hogyan érzed magad tőle. Ha az étel megzavarja hangulatodat, koncentrálási vagy meditációs képességeidet – akkor az az étel számodra hizlaló. Ha kiiktatod azt az ételt az étrendedből, akkor a fogyás természetes módon jelentkezni fog – nem csak azért, mert kevesebb kalóriát fogyasztasz, hanem azért is, mert tested és elméd természetes, optimális szinten fog működni. Kísérletezned kell tehát, és ki kell iktatnod azokat az ételeket, melyekre rosszul reagálsz.
   Általánosságokban persze a könnyű és természetes ételek kapcsolhatók hozzá a nyugodt koncentrációs készséghez, melynek segítségével jól érzed magad, és kapcsolatban maradhatsz intuícióddal nap, mint nap. Tényleg máshogy fogod érezni magad, ha zöldségekben, gyümölcsökben és teljes őrlésű gabonában gazdag ételeket fogyasztasz. Az organikus ételek szinte éteri minőségeket hordoznak, melyek elfogyasztáskor kellemes érzésekké alakulnak bennünk. Én mindig azt gondoltam, hogy e hatásnak része az a szeretet is, amit az organikus farmokon dolgozó emberek beleadnak a munkájukba.
   Meditációban többször megkérdeztem, hogyan tudnám fejleszteni intuitív képességeimet és tudatosságomat. Akárhányszor feltettem ezt a kérdést, mindig ugyanazt a képet láttam lelki szemeim előtt: csirkehúst. Mikor már ötödször láttam ugyanezt a képet, megkérdeztem belső vezetőmet, miért ez a nem túl étvágygerjesztő látvány. Azt a választ kaptam, hogy amikor szárnyashúst fogyasztok (abban az időben nem ettem már vörös húsokat), gyakorlatilag megemésztem a fájdalmat, amit a csirke vagy pulyka átélt halálakor. Belső vezetőm elmondta, hogy a fájdalom átitatja az állat testét, és a megemésztett fájdalom akadályozza intuitív képességeim teljes kibontakozását. „Igaz lehet?” – kérdeztem magamban hitetlenkedve. Felhívtam egy barátomat, aki tapasztalt spirituális gyógyító és tanító, és elmondta, hogy ő is erre a következtetésre jutott évekkel korábban. Ezért lett vegetáriánus – mesélte. Azt mondta, nagyon gyakori, hogy amikor az emberek meditációs gyakorlatokat folytatnak, először abbahagyják a vörös húsok, majd a szárnyasok, végül a tengeri ételek fogyasztását. Én abbahagytam a szárnyas ételeket, de egyelőre nem kaptam figyelmeztetést belső vezetőmtől, hogy abba kéne hagynom a hal fogyasztást is.
   Közben felfedeztem a vegetáriánus burgerek, csirkéhez hasonló pástétomok, és stead-ízű és állagú vegetáriánus ételek egész világát. Ezeket beszerezhetjük az egészséges élelmiszereket árusító boltok fagyasztott polcain, és sok nagyáruházban is. Még az én nagyon finnyás kamasz fiam és kevésbé finnyás férjem is szeretik ezeket a vegetáriánus húshelyettesítőket. Könnyen elkészíthetők, és nagyon jól helyettesítik a húsokat.
   A félig vegetáriánus, vagy teljesen vegetáriánus diéta tökéletes választás a Yo-Yo szindrómában szenvedőknek, mert segíti a nyugodt lelkiállapot, stabil energiaszint és éles figyelem fenntartását. A vegetáriánus ételek automatikusan semlegesítik a húsokban található telített zsírokat és kalóriákat (kivéve, ha rengeteg sajtot és zsíros szószt használsz).
   Ha követed a négy fő alapszabályt – 1. mindig naponta három fő étkezést fogyassz el; 2. tervezd meg, hogy mit eszel, mielőtt hozzálátnál; 3 mindig csak egy adagot egyél; 4 szeretettel egyél és főzzél; valamint egy könnyebb, vegetáriánusabb étrendet követsz, érzelmi felindulásból, stressz miatt nem eszel, akkor természetes módon le fogsz fogyni. Rendszeres testmozgással felgyorsíthatod a folyamatot. Nem kell küzdened és halálra hajszolnod magad ahhoz, hogy lefogyj. Alkalmazd ezeket a szabályokat, és tapasztald meg, milyen békésen le lehet fogyni, és meg lehet tartani a súlyodat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése