Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. április 15., vasárnap

Helyes étkezés 2. szabály: tervezd meg az étkezéseidet, mielőtt enni kezdesz (DV)


FOTÓ: NoSalty

  A legtöbb Yo-Yo diéta szindrómában szenvedő véletlenszerűen, össze-vissza eszik. Tudom, mert én is ilyen voltam! Csak egy kicsivel vacsoraidő előtt jutott eszembe arra gondolni, hogy mit fogok enni, aztán szinte minden nap elmentem az áruházba az aznapi hozzávalókért. Ez, pedig idő-pazarló, drága és hizlaló szokás, ami gyakori a Yo-Yo szindrómában szenvedőknél.
   Az étkezések megtervezése két okból is segít a fogyásban. Először is, ha megtervezed, hogy mit fogsz enni, kevésbé valószínű, hogy kieszel mindent a hűtőből vagy konyhaszekrényből. Hányszor fordult elő, hogy úgy jöttél haza a munkából, hogy majd éhen haltál, és türelmetlenül befaltál mindent, ami a kezed ügyébe került? Ha kicsit korábbi időpontra megtervezed egy rendes vacsorát, akkor nem kell késő este teleenned magad.
   Másodszor, ha az utolsó pillanatban mész el vásárolni a vacsorához, akkor valószínűleg hizlaló, feldolgozott élelmiszereket fogsz választani. A legtöbb ember tudja, hogy üres hassal vásárolni nem a legjobb ötlet, mégis megteszik. Vannak, akik bevásárlás előtt eszik tele magukat, azzal a kifogással, hogy nem szabad üres hassal vásárolni menni.
   Tervezz meg 14 napi alacsony zsírtartalmú vacsorát. Válassz olyan szakácskönyvből és magazinokból, amelyek diétás ételeket kínálnak. Ragaszkodj ehhez a menühöz, és vásárláskor is ehhez igazodj. A családod sem fogja megunni, hiszen egy hónapban csak kétszer eszitek ugyanazt. Természetesen mindig bevezethetsz új recepteket is. Azzal, hogy előre megtervezed, örökre kiteszed az életedből a „Mit üssek össze vacsorára?” című kínlódást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése