Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. április 17., kedd

Helyes étkezés 3. szabály: egyszerre csak egy adagot egyél (DV)


  Akármennyire is csábító még egy kicsit szedni, még egy kis öntetet rátenni, NE TEDD! Legyen ez egy nagyon szigorú szabály, különösen, ha a lavina effektusban szenvedsz.
   Amint már említettük, az adagok kontrollálása alapvetően fontos a fogyáshoz és a súly megtartásához. A legkönnyebb módszer a kis adagok betartására, ha egyáltalán soha nem szedsz második adagot.
   Ha könnyebben étkezel, sokkal könnyebben koncentrálsz meditáció alatt. Akik fejlesztik különleges képességeiket, azt tapasztalják, hogy a könnyű étrend segíti a tisztánlátást. A nehéz ételek egyaránt megterhelik a testet és a lelket, míg a könnyű ételek ellenkező hatást fejtenek ki.
   Azzal, hogy egyszer és mindenkorra eldöntöd, nem szedsz semmiből második adagot, többé nem kell majd harcolnod önmagaddal. Valószínűleg ismered a következő párbeszédet.

-          Ez olyan finom volt, eszem még egy kicsit.
-          Nem, nem ehetek, éppen le akarok fogyni.
-          De egy egészen kicsi nem árthat.
-          Nem szabad.
-          De enni akarok!

   Ezek a belső viták elkerülhetetlenül olyan rohamokhoz vezetnek, hogy még mielőtt észrevennéd magad, már harmadszor is szedtél. Gondolj csak bele, micsoda lelki nyugalom ered csak abból, hogy elengeded a másodszor-harmadszor szedéssel kapcsolatos tépelődést. Ki fog alakulni benned egy megszokott gondolkodásmód, valami ehhez hasonló: „Ez igazán finom volt, és szívesen szednék még egyszer. Ez az opció azonban számomra nem létezik. Várok a következő étkezésig, hogy ehessek még.” Elterelheted a figyelmedet a második adagokról azzal is, ha rögtön evés után fogat mosol, és ha azonnal elmerülsz valamilyen értelmes tevékenységben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése