Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. április 13., péntek

Helyes étkezés 1. szabály: mindig fogyassz el napi három fő étkezést (DV)


„Hízni fogok, ha így teszek!” – mondhatod éppen most. Régen azt hittem, hogy ha eszem reggelit, meg fogok hízni – anélkül, hogy észrevettem volna, hogy a reggeli elhagyása 5-25 kilóval tett súlyosabbá, mint amilyen szerettem volna lenni. Sok kliensem hallgatta tiltakozva tanácsaimat az étkezésről, mondván: „Kövér leszek, ha naponta háromszor eszem”. Mégis kipróbálták, mert már sokan fogytak le nálam ezzel a módszerrel.
   Ezek a kliensek döbbenten figyelik, ahogy a kilók leolvadnak róluk anélkül, hogy éheznünk kellene, hogy fogyókúrás tablettákat szednének, vagy különleges ételeket kellene megvenniük. Én is ugyanilyen döbbent voltam, amikor felfedeztem ezt a „titkot”.
   Talán észrevetted, hogyha kihagyod a reggelit, nem éhezel meg kora délután. Sokan ebből arra a következtetésre jutnak, hogy a reggelitől még éhesebbek lesznek, és ezért még több ételt fognak enni. Néhány órával a reggeli után azonban azért éhezel meg ismét, mert az anyagcseréd – a folyamat, melynek során kalóriát égetsz el – felgyorsult. Ha kihagyod a reggelit, anyagcseréd lelassul. Így ha kihagyod a reggelit, hosszú távon nagyon nehéz lesz lefogynod.
   A reggelit azért is fontos, mert ha kimarad, alacsony lesz a vércukor-szint, amely alacsony energiaszinthez, és depresszióhoz vezet. Ez a fáradtság a nap folyamán később evési rohamokhoz vezethet, amikor az álmosságot étellel próbálod orvosolni.
   Az étkezések kihagyása nem égeti el a korábbi evési rohamokban felhalmozott kalóriákat. Mindössze annyit érsz el vele, hogy lelassul az anyagcseréd, és a kalóriák lassabban égnek el. A lomha anyagcsere nem „tünteti el” a tegnap megevett csokitortát.
   Az étkezések kihagyása hajlamossá tesz arra, hogy a következő alkalommal túl sokat egyél. Ha kihagyod a reggelit, az ebédet vagy a vacsorát, vércukorszinted leesik, és valószínűleg szédülni fogsz, irritált és gyenge leszel. Ilyen körülmények között kevésbé valószínű, hogy lesz elég lélekjelenléted elkerülni a túlkapásokat a következő étkezéskor. Amikor nem érzed jól magad, kevésbé törődsz azzal is, hogy lefogysz, vagy sem.
   Mindig egyél naponta háromszor, és ne hagyj ki egyetlen főétkezést sem. Egyes emberek hozzáállását az étkezéshez „kreatív diétának” neveztem el. Ebben a folyamatban az illető különféle okokkal megmagyarázza, hogy miért hagy ki egy étkezést: „Megettem azt a nagy adag vacsorát a hizlaló desszerttel együtt tegnap, úgyhogy ma kihagyom a reggelit”. A kreatív diétázó olyan, mint az az ember, aki zsonglőrködik a pénzzel vagy a csekkekkel, nehogy egy is visszahulljon rá. Ez a rendszer azonban nem válik be sem az evésnél, sem a pénznél, mert előbb-utóbb önmagára omlik az egész.
   Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, gondolkozz el a következőn: „Ha tudnád, hogy naponta háromszor kell étkezned, akkor is megennél egy óriási vacsorát vagy desszertet? Vagy kreatív diétád hallgatólagos engedélyt ad számodra a hizlaló ételek fogyasztására? Ha így van, akkor egy gyakori, de hibás megközelítés foglya lettél a fogyással kapcsolatosan. Még egy utolsó kérdés, amit a kreatív diétázok, feltehetnek maguknak: „Ha ez az én kreatív fogyókúrás módszerem működne, akkor kellene még ma is fogyókúráznom?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése