Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2013. január 5., szombat

Fogyasztó gyógynövény: a mezei katáng (Cichorium intybus L.)


                      (részlet Szabó György: Javasasszony unokája című könyvéből)
 A mezei katángot (vagy katángkórót) vad cikóriaként is ismerjük, mint nagyon hasznos növényt. Teának főzéssel  kell elkészíteni – a szárleveles részt is, mert a kórószerű növénynek alig van levele, és a szárból csak főzéssel oldódnak ki a hatóanyagok.
A katángkóró májat, vesét, lépet tisztít, az epehólyag tökéletes kiürítését segíti elő, leválasztja a vizet, étvágygerjesztő, sárgaság ellen jó hatású. Elősegíti a bélműködést, nem engedi, hogy az elfogyasztott étel mind felszívódjon és lerakódjon a szervezetünkben. Ebből eredően a fogyasztóteák egyik alkotóeleme.
 A máj és az epehólyag működésének elősegítésére kúraszerűen alkalmazzuk. Egy hétig minden reggel éhgyomorra igyunk meg egy csésze teát belőle. A második héten már csak minden második reggel, a harmadik héten már csak kétszer, azaz háromnaponként igyunk belőle reggel egy csésze teát. A teát főzéssel készítjük úgy, hogy egy teáskanál füvet vagy gyökeret egy percig főzünk. Ezt a kúrát egy évben kétszer elegendő elvégezni.
A víz elhajtására naponta minden reggel kell egy csésze teát meginni két-három napig. A lép tisztítására egy héten két alkalommal igyanak meg egy-egy csésze teát a nap bármely szakában. Étvágygerjesztőül is használható a katáng. Ebből a célból napi két csésze teát javasolok, reggel és délben étkezés előtt. Fogyasztó teának – egy hét alatt egy-két kilót fogyaszt – egy rész mezei katáng, egy rész veronika, és egy fél rész fehér árvacsalán (virág, levél) keverékét javasolom. Este 3 dl vízzel egy teáskanál keveréket egy percig főzzük, pótoljuk az elfőtt vizet, és minden étkezés előtt egy decit megiszunk belőle. Két-három hét után jelentkezik az eredmény, azaz az első kiló akkor megy le. Minden nap kell inni. A hatóanyagot már leírtam, nem szívódik fel tőle minden, amit megettünk. A veronika zsíroldó, az árvacsalán erős savcsökkentő is, ezért csökken tőle az  étvágyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése