Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. december 13., csütörtök

Lúgosító élelmiszerek



Spárga: A benne lévő asparagine nevű lúgnak köszönhetően a spárga fogyasztásával hatékonyan állíthatod helyre tested sav-bázis egyensúlyát. Ezen túlmenően a zöldség remek vizelethajtó és méregtelenítő tulajdonsággal is bír.

Spenót: A spenót ez egyik leghatékonyabb lúgosító zöldség. A benne lévő oxálsav emésztésserkentő hatású, a folsav pedig nélkülözhetetlen a vérképzé
shez. B-vitamin tartalmának köszönhetően gyorsítja szervezeted anyagcsere-folyamatait is.

Cékla: A rubinvörös cékla rendkívül erős lúgosító hatással bír, ugyanakkor - káliumtartalma miatt - rendszeres fogyasztásával serkentheted szervezeted fizikai és szellemi teljesítőképességét is.

Méz: Az aranyló csodaszer az enyhén lúgosító táplálékok közé sorolható. Rendszeres fogyasztása erősen ajánlott, hiszen többek között baktériumölő, gyomornyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír.

Brokkoli: Tudományos kutatások szerint a brokkoli fogyasztásának köszönhetően a szervezet sejtjeiben lúg raktározódik el. Emiatt pedig hosszú távon a brokkoli lehet az egyik legjobb megoldás a sav-bázis egyensúly helyreállítására.

Hal: A halfélék a közepesen lúgos élelmiszerek csoportjába tartoznak. Elsősorban a tengeri halak fogyasztása ajánlott, hiszen ezek tekinthetők a legbiztosabb omega-3 zsírsav forrásnak.

Ananász: A zamatos déli gyümölcsben található bromélia nevű enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát, illetve javítja a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működését.

Bazsalikom
: A fűszerek nem maradhatnak ki a bázisos konyhából sem. Az ásványi anyag bevitel és a kellemes ízek szempontjából egyaránt fontosak az olyan lúgosító fűszerek, mint a bazsalikom.

Szőlő: Az ősz legkedvesebb gyümölcse enyhén lúgosító hatású, a belőle készült mazsola azonban igen hatásosan veszi fel a harcot a túlzott elsavasodás ellen.

Citrom
: Habár a citromnak savas az íze, az emésztés során mégis lúgos kémhatást idéz elő szervezetedben, ezért a sav-bázis egyensúlyod szempontjából rendkívül egészséges.

Olívaolaj
: Szerelkezz fel extra szűz olívaolajjal és hidegen sajtolt lenmagolajjal. Főzz ezekkel, semmiképpen ne állati zsiradékkal!

Banán: Elsősorban a zöldségek rendelkeznek erős lúgosító hatással, ám a gyümölcsök között is akad néhány, mely segíthet a sav-bázis egyensúly helyreállításában. Ilyen például a banán.

Uborka
: Kiemelten lúgosító hatású növény, segít helyreállítani a szervezet pH értékét. Ajánlott egész éven át fogyasztani, akár nyersen, akár salátaként.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése