Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. december 21., péntek

4 jó tipp éhségrohamok esetére

A fogyókúra legádázabb ellensége az éhség. Pláne, ha az önmegtartóztatás időszakát követően farkaséhség formájában tör ránk, elrontva az előző időszak erőfeszítéseit és eredményeit. Tippjeink segítenek kivédeni az éhségcsapdát.
Az éhség érzete szinte megszokottá válik a fogyókúrázók életében. Az örökös megvonások, szigorú szabályok, kalóriaszámolgatások és még sorolhatnánk. Minden falatra oda kell figyelni, és nem lehet egy jót enni. Ki bírja ezt sokáig? Kevesen. Éppen emiatt alakult ki a jól ismert „jojo effektus”. A megvonást általában egy falási roham tesz tönkre.
Próbáld ki az alábbi trükköket, ha fogyókúra idején rád törne az éhség:
1. Éhségűző pontok
Az akupresszúra az akupunktúrából fejlődött ki, és tűszúrások helyett elég az adott pontot nyomkodni, vagy enyhén masszírozni. Hogy van-e éhségűző pontunk? Bizony, hogy van. Valószínűleg, még akkor fedezték fel a kínaiak ezeket a pontokat testükön, amikor nem volt elegendő élelem. Az éhségűző pontok nyomkodásával tovább bírták élelem nélkül. A modern korban már nem fenyeget minket ez a veszély, de a fogyókúrázóknak épp jól jön ez a régi tudás. Hiszen, ha te is alkalmazod ezt a technikát, elkerülheted a falási rohamokat. Az éhségűző pont az orrod és a felsőajkad közötti bemélyedésben található: Nyomd meg erősen pár másodpercig, majd engedd el. Ismételd meg párszor egymás után, hogy az inger eljusson az agyad éhségközpontjába.
2. Oxigén éhség ellen
 Egy egyszerű légző gyakorlat, mely sokat segíthet éhség idején. Néhány másodpercen keresztül szívd be jó mélyen a levegőt úgy, hogy megemelkedjen a hasfalad, majd erőteljesen fújd ki, hogy teljesen besüppedjen a hasfalad. Ismételd meg párszor a légző gyakorlatot, és érezni fogod a hatását. Megnyugszol, és az éhségérzeted is csökken. Ezzel a gyakorlattal, ami nyugtatóan hat az idegrendszerre.
3. Figyelemelterelés
A figyelemelterelés is jó megoldás lehet éhségűzésre. Bizonyos helységek, mint konyha, hűtőszekrény vagy valamilyen Íncsiklandó étel látványa azonnal felerősíthetik az étvágyat, ezzel szemben, ha kimész pár percre a friss levegőre, azonnal csökken az étvágy. Ha legközelebb bármilyen étel, vagy akár egy ételekről szóló reklámfilm ingerlő hatással lenne az éhségközpontodra, akkor egyszerűen menj ki a friss levegőre, sétálj egy kicsit, vagy kocogj. A lényeg, hogy eltereld a figyelmedet az éhségről. A munkahelyeden kerüld a büfét, és ebédidőben inkább tegyél egy kis sétát a közeli parkban.
4. Szagolj vaníliát
Ahogy az étel illata beindítja az étvágyat, úgy más szagok képesek hatástalanítani ezt az ingert, és épp ellenkezőleg hatnak. Egy brit kutatás során kiderült, hogy a vaníliarúd illata elűzi az édesség iránti vágyat. Mivel a vanília tömény és édeskés illatának hatására megemelkedik a szervezet szerotonin szintje.
forrás:Füzesi Viki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése