Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. november 29., csütörtök

Uborka


Az uborka vagy népiesen ugorka (Cucumis sativus) a tökvirágúak (Cucurbitales) rendjébe, a tökfélék (Cucurbitaceae) családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. Termését fogyasztják, aminek C-vitamin tartalma 10–20 mg/100 g, és sok magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, nátriumot és vasat tartalmaz.
Táplálkozási értékét azzal növeli, hogy kedvező hatású a gyomor működésére, nagy káliumtartalma vízhajtó hatású.
Levét reumatikus fájdalmak ellen is jó hatásúnak tartják, illetve kozmetikumként az uborkakrém, -szesz üdébbé teszi a bőrt, így fiatalító hatású.
A zöldségek közül az egyik legegészségesebb.

Jelentős az élettani hatása. Nagyon nagy százalékban (96%) vizet tartalmaz, valamint gazdag nátriumban, vasban, foszforban, káliumban, kalciumban, szénhidrátban és vitaminokban (A1, B1, B2, B6, C). A káliumtartalma segíti a vesék működését. A legtöbb érték, kutatások szerint a héjában van, ezért lehetőleg ne menjen feleslegbe a felhasználás során. Az uborkát kétféleképpen is hasznosíthatjuk, egyrészt uborkaléként megihatjuk. Keverhetjük más zöldséggel is, mint pl, petrezselyemlével, aminek vízhajtó hatása kiváló, vagy akár répalével.

Ha jobban szeretnénk méregteleníteni, akkor pedig keverjük spárga, vagy zöldborsó stb lével.
Az uborkát érdemes egész évben fogyasztani nyersen, salátaként, vagy csak úgy. Ha hosszútávon fogyasztjuk bőrünkre és hajunkra nagyon jó hatással van. Javít mindkettő tónusán, állagán. Egész megjelenésünk, fittebb egészségesebb lesz. Az uborkának nagy jelentősége van a lúgosítás szempontjából, ezért a zöldségekből összeállított lúgosító étrend biztosítja az számodra a megfelelő tápanyagellátást. Javasoljuk biotermesztésű termények nyersen fogyasztását. 

Minden valószínűség szerint India északi részéről ered (ahol legendás történetek szereplője), és nagyon hamar elterjedt Kína és a Közel-Kelet felé. Az egyiptomiak a Nílus partján termesztették, nagy mennyiségben fogyasztották, és az isteneiknek felajánlott áldozataik között is szerepelt. 

Forrás: Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése