Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. március 15., csütörtök

Hogyan csíráztassunk?

Csíráztató tál
 
1. Csak étkezés céljára árusított magvakat csíráztassunk.
 
2. A kiválasztott magvakat folyó víz alatt leöblítjük, majd 12 órára beáztatjuk.
 
3. Fél nap elteltével a magokról a vizet leöntjük és a csíráztató tálba tesszük őket. (Tál híján egy befőttesüveg is megteszi, melynek a tetejét gézlappal befedjük.) Az edény méretének megválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy a csírák a magok eredeti térfogatának ötszörösére növekednek.
 
4. Az edényt fényre - de nem tűző napra - állítjuk.
 
5. Az apró növénykéket naponta kétszer, langyos vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, mert ha a víz megáll a csírák alatt, rothadásnak indulhatnak.
 
6. 4-5 nap múlva a csírák már igazán zamatosak, és asztalra kerülhetnek.

Tippek:
Legjobb, ha nyersen fogyasztja a csírákat, felhasználásuknál ez a legfontosabb alapelv. 
Köztudott, hogy főzéskor a vízben oldódó vitaminok, illetve az emésztést segítő értékes enzimek tönkremennek. A csírák közül nyersen és kíméletesen főzve fogyaszthatóak a gabonák, az olajos magvak és a fűfélék, a fűszerek és a gyógynövények csírái.
 
Csíráztatható magvak:
. gabonafélék (pl.: búza, árpa, rozs)
. hüvelyesek (pl.: lencse, bab, borsó)
. olajos magvak (pl.: napraforgó, lenmag, tökmag)
. füvek, fűszernövények (pl.: mustár, zsázsa, hajdina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése