A brokkoli jótékony hatásait nem lehet túlbecsülni. Az a zöldségféle, amely a daganatos betegségek megelőzésében kiemelkedő szerepet játszik.
Emellett a szívvédelemben és az immunrendszer erősítésében is élen jár.
Emellett a szívvédelemben és az immunrendszer erősítésében is élen jár.
C- vitamin tartalma igen jelentős, emellett bővelkedik kalciumban, magnéziumban és káliumban is.
A brokkoli erőteljes rákmegelőző tulajdonságát elsősorban két összetevőnek köszönheti: indol-3 carbinolnak és a szulforafannak. Ezek a vegyületek "összesöprik" a daganat kialakulásában résztvevő károsító anyagokat.
Laboratóriumi vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy az indol-3-carbinol csökkenti a kórosan magas ösztrogén szintet, így az emlőrák prevenciójában óriási szerepet játszik.
Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns (megvédi a szervezetet a káros szabadgyökökkel szemben) hatású, immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkezik.
Laboratóriumi vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy az indol-3-carbinol csökkenti a kórosan magas ösztrogén szintet, így az emlőrák prevenciójában óriási szerepet játszik.
Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns (megvédi a szervezetet a káros szabadgyökökkel szemben) hatású, immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkezik.
BROKKOLI | Összetevo/ 100 g-ban | |
energia | 23 kcal | |
Kálium | 373 mg | |
Kalcium | 105 mg | |
Magnézium | 24 mg | |
Vas | 1,3 mg | |
Folsav | 33,3 microg | |
C-vitamin | 110 mg | |
B1-vitamin | 100 microg | |
B2-vitamin | 210 microg | |
B6-vitamin | 170 microg |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése