Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. szeptember 5., hétfő

A reális célkitűzés fontossága a fogyókúrában

Ha egészségi okokból indokolt a fogyókúra, az újabb állásfoglalások szerint jelentős elhízásnál – ellentétben a korábbi szemlélettel – manapság már nem kell törekedni a normális vagy ideális súly elérésére. A testsúly 10 százalékának csökkentése, körülbelül 10 kilogramm fogyás, ugyanis egyértelműen lényegesen kedvezően változtathatja meg a vér koleszterin-, triglicerid-, védőfaktor HDL-koleszterinszintjét, a vércukorszintet és csökkenti a vérnyomást.
Ilyen mértékű fogyás elérése és fenntartása jobban kivitelezhető, mintha az ideálisra akarnánk törekedni. Azok számára, akik csak esztétikai okokból akarnak fogyni, nehezebben elfogadható a 10 százalékos testsúlycsökkenés, hiszen a célt ők maguk szeretnék kitűzni maguknak. Bár egy túlzott cél elérése általában úgy sem sikerül, rá lehetne beszélni őket, hogy ne tűzzenek ki maguk elé alacsonyabb testsúlyt, mint amilyenek 21 éves korukban voltak.
Ha ez alá mennek, a szervezet valószínű még erőteljesebben védekezik majd ez ellen (set point) és ez hasonlóan eredménytelenségre vezethet. Az emberek egy részének téves elképzelése van saját testsúlyáról, nagyon gyakori, hogy olyanok tartják magukat kövérnek, elhízottnak, akikről a kívülállónak ez sohasem jutna eszébe. Ez főleg nőknél fordul elő. Ennek helyretétele sokszor pszichológus tevékenységet igényel. Az ajánlások és a tiltások viszonya nagyon fontos egy fogyókúrán belül. Arra kell törekedni, hogy egy adott fogyókúrán belül olyat válasszunk, amelyben minél kevesebb tiltás és minél több ajánlást alkalmaznak. Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy tiltás nélkül nincs fogyókúra.
forrás: Fogyókúra 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése