Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. augusztus 19., péntek

ZABKORPA


Bizonyos diéták egyáltalán nem támogatják semmilyen gabonaféle fogyasztását kivéve a zabot.
Mi áll a zab/zabkorpával való „engedékenység” hátterében?
A zabkorpa – és feltétlenül megjegyzendő: nem a zabpehely, valamint nem is a búzakorpa – bátran állíthatjuk, hogy szinte valóságos csodaszer!
  • Csökkenti a koleszterinszintet,
  • jótékonyan befolyásolja a cukorbetegséget,
  • javítja a belekben a tápanyag továbbítását, és
  • megelőzi a bélrendszeri rákos megbetegedések kialakulását.
Les Nouvelles Esthétiques saját vizsgálatai és megfigyelései mindenekelőtt a zabkorpának a súlyfeleslegre gyakorolt hatására vonatkoznak.
A zabkorpa legfontosabb tulajdonsága, hogy
  • a földön rendelkezésre álló valamennyi élelmiszer közül ennek a legmagasabb a vízben oldódó rosttartalma, és
  • nagy mennyiségben tartalmaz bétaglukánt.
A zabkorpa rostok két legfontosabb tulajdonsága egyrészt
  • a rendkívül jó vízfelvevő képességük (saját tömegük 20–30-szorosának megfelelő mennyiségű vizet képesek magukba szívni),
  • másrészt pedig az a sajátosságuk, hogy képesek hozzátapadni gyakorlatilag mindenhez, ami érintkezésbe kerül velük.
E két tulajdonságuknak köszönhetően a következő hatást fejtik ki a szervezetben:
  • amint a szájon át a gyomorba kerülnek a zabkorpa rostok, ott azonnal megszívják magukat nedvességgel. 15 grammnak megfelelő, azaz egy evőkanálnyi zabkorpa 450 grammnyi vizet képes felvenni, s minthogy ilyen módon „megdagad” a gyomorban, nagyszerűen csökkenti az éhségérzetet.
  • A gyomorból a mintegy 11 méter hosszú vékonybélbe érkezik a tápanyag, ahol pépes állagú béltartalomként halad tovább a tápcsatornában, miközben az emésztés folyamatában komoly fizikai és kémiai változásokon megy át. A belek mozgásából adódóan végbemegy egy mechanikai folyamat, a belekbe került tápanyagok gyúrása-dagasztása. Emellett pedig párhuzamosan zajlik egy kémiai folyamat is, amelyről a gyomorenzimek, az epe, valamint a hasnyálmirigy nedv gondoskodnak. E zsírokban, cukrokban és kalóriákban meglehetősen gazdag, pépszerű béltartalomban – nagyfokú viszkozitásának köszönhetően –a zabkorpa rostokhoz hozzátapadnak a vele érintkezésbe kerülő kalóriahordozók, amelyek ebben a formában nem tudnak átjutni a bélfalon, és nem szívódnak fel a szervezetben, hanem az emészthetetlen korpaszemcsék csapdájába esve a széklettel együtt maguk is kiürülnek.
Valahányszor elfogyasztunk egy evőkanálnyi mennyiségű zabkorpát, kalóriavesztést idézünk elő a szervezetben, amely természetesen nem túl jelentős, de valamennyi étkezésnél megismételhető, és korlátlan ideig alkalmazható. A zabkorpát rendszeresen fogyasztók székletének vizsgálata alapján megállapították, hogy egy leveseskanálnyi zabkorpa olyan mértékű kalóriaveszteséget idéz elő a szervezetben, mint amilyet ötemeletnyi lépcső megmászásával érhetünk el.
A zabkorpa olcsó, könnyen beszerezhető, ráadásul finom is, és sokféle étel gazdagításához, elkészítéséhez használható:
  • Bármely házilag készülő tészta esetében keverhetünk zabkorpát a liszthez: javasolható pizzatésztához, kenyértésztához, palacsintatésztához.
  • Bármilyen húsos, zöldséges töltelékhez is tehetünk zabkorpát, de keverhetjük egyszerűen joghurthoz, müzlihez is.
  • Kapcsolodó cikket találsz itt!

    Forrás: Les Nouvelles Esthétiques

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése