Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. augusztus 9., kedd

Egészséges ételek mint kényszeres evés kategória

 


Egyesek számára az egészséges ételek jelentik a kényszeres kategóriát. Meglepő lehet, de az egészséges ételek szintén tartalmaznak hangulat-befolyásoló vegyületeket. Semmilyen étel sem rossz vagy jó – a lényeges kérdés az, hogy kiváltja-e belőled a mértéktelen evés kényszerét.
   Peggy nevű kliensem magasan képzett nő volt, és büszke volt az egészségével és étkezéssel kapcsolatos tudására. Könyveket gyűjtött a témában, és leginkább bio-boltokban és kistermelői piacokon vásárolt. Természetes ételeket fogyasztott, melyek mentesek voltak a rovarirtó szerektől, finomított cukortól és sótól.
   Peggy mégis a Yo-Yo diéta szindrómától szenvedett, mert mértéktelenül ette az egészséges ételeket. „Olyan jó ízűek, és olyan jól érzem magam tőlük: egyszerűen nem tudom abbahagyni az evést” – panaszkodott. Mértéktelenül ette a szárított gyümölcsöt, a karob-készítményeket (Szentjános kenyér cseppek) és a müzli szeleteket.
   Peggy étkezési szokásainak vizsgálata során rájöttünk, hogy a kényszer akkor áll be, amikor az ételek nagy koncentrációban tartalmaznak természetes cukrokat. A szárított gyümölcsökben található gyümölcscukor (fruktóz), és a müzli szeletekben található méz váltotta ki benne a mértéktelen evési kényszert.
   Az egészségesétel-függők általában a korábban felsorolt ételek természetes változatait fogyasztják kényszeresen. Legyen az, finomított vagy természetes cukor, csokoládé vagy karob, zsírmentes vagy magas zsírtartalmú - ha mértéktelen evésre késztet, akkor ez a te kényszeres ételed. Az egészségesétel-függőknek meg kell találniuk, hogy az adott étel melyik kategóriába tartozik. Ha szárított gyümölcs vagy természetes cukor, akkor nézd meg a „más édességek”-ről szóló részt. Ha müzli szeletek, akkor nézd meg a kenyérről és keményítőkről szóló részt. Ha nyers magok váltják ki a kényszert, akkor olvasd el a sós ropogtatni valókról szóló sorokat.

 Doreen Virtue


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése