Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2016. február 25., csütörtök

Zsírégetés és a LeptinAz éhség: a leptin az étvágyat az agy megfelelő szabályozó területeiben receptorokon keresztül szabályozza. Ha a leptin receptorhoz kötődik, akkor telítettség érzetét váltja ki és az étvágy csökken. Ha azonban kevés a leptin, kevesebb receptor van kötött állapotban az éhségérzet pedig egyre fokozódik.

Az "égés":  jelenleg még nem tisztázott teljesen, hogy miként szabályozza a leptin az anyagcserét. Több elmélet létezik, de 100%-osan egyik sem fogadható el. Most úgy tűnik, hogy a palyzsmirigy T3 hormonjának jelentős része van a dologban.

A leptin fontos zsírégető hormon, amely minden más zsírégető hormont irányít, s kontrollálja a szervezet teljes zsírégető képességét. [A leptin a leptos (λεπτός) görög szóból ered, melynek jelentése "sovány".]
Amikor a leptin neked dolgozik, a zsírégetés könnyű.
A zsírégetéshez a szervezetnek két dologra van szüksége:
1. Magas leptinszintre
2. Jól működő leptin "érzékelők"-re

Amikor elkezdesz fogyókúrázni és lecsökkented a kalóriabevitelt, a leptinszint leesik, a szervezet zsírégető képessége drasztikusan lecsökken.

Miért? Mert a leptin fő feladata, hogy az éhezéssel szemben megvédje a szervezetet, s a lecsökkentett kalóriabevitel alatt (pl.éhínség, diéta) a szervezet az elraktározott zsírt túlélési forrásnak tekinti.

A Leptin egy hormon, amely szó szerint MINDEN zsírégetést irányít! Fogyókúra alatt a tested arra összpontosít, hogy kalória-fogyasztásod a "megszokott" alá esett, s az agyad számára ez egy azonnali vészjelzés, mely által indokoltnak érzékeli a "túlélő program" beindítását, a leptin-szint csökkentését ennek kövvetkeztévben drasztikusan lecsökken a zsírégetés.

A kutatások ténylegesen kimutatták, hogy egy 7 napos diétát követően a leptin-szint akár 50%-kal is csökkenhet, ami azonnal 50%-ra csökkenti a zsírégető képességet!

2.Mitől függ a leptin "érzékelők" jó működése?
Az évek óta fennálló magas testzsírszázaléknak és a feldolgozott élelmiszereknek köszönhetően az emberek többsége az úgy nevezett "leptin ellenállás"-tól is szenved.

A leptin ellenállás egyszerűen azt jelenti, hogy noha a leptin-szint magas, a leptin "érzékelők" nem működnek megfelelően (a zsírégető jelek nem elég "erősek"), melynek következtében a szervezet zsírégető képessége nagymértékben lecsökken.

Hogyan állíthatjuk a szolgálatunkba a Leptint hogy használhassuk zsírégető erejét?

Győzd meg a szervezetedet, hogy biztosítod számára az elegendő
1.  energiabevitelt
2.  szénhidrátot
Segítsd szervezeted működését
3.  egy-összetevős ételekkel (olyan ételekkel, melyek minden komponense felismerhető pl.fehérje bármely salátával, zöldséggel  )
4.a  leptin működésének egyensúlyt felborító ételek fogyasztásának csökkentésével vagy elhagyásával


A Leptinrezisztencia a jelzőrendszer felborulásának következménye, ilyenkor az ember teste elveszítheti érzékenységét a leptinre vagyis  az agy nem reagál, amikor a leptin azt üzeni, hogy hagyjuk abba az evést vagy gyorsítsuk az anyagcserét.
Ez nehezíti meg  a fogyást és az anyagcserét .

Ételek, amelyek felborítják a leptin működésének egyensúlyát
  • Magas zsírtartalmú
  • magas cukortartalmú
  • finomított szénhidrátokat tartalmazó
  • magas fruktóz tartalmú
  • többszörösen feldolgozott, adalékanyagokat  tartalmú ételek
Ezen ételek bevitelének csökkentése vagy elhagyása segíti az ideális leptin érzékelést, helyreállítva az anyagcserét is.  

A rendszeres testmozgás mindig felpörgeti az anyagcserét !


Forrás:Internet
Az érzelmi blokkok, kielégületlenségek, vigasz iránti igényünk lehet az az "x-faktor" = "tisztázatlan tényező" mely akadályozza szervezetünk ideális működését. Amikor sikerül érzelmileg harmonizálunk magunkat, a testünk is hatékonyabban tudja végezni a feladatait.
Kapcsolódó cikkek érzelmekről, amelyek megnehezítik vagy megkönnyítik szervezetünk ideális működését:
Érzelmek cikkgyűjtemény 
További kapcsolódó cikk:
Győzd meg a szerevezetedet, hogy felpörgetheti az anyagcserédet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése