Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2014. február 1., szombat

Koffein tartalmú italok (DV)


   Mindig is azon a véleményen voltam, hogy semmilyen étel vagy ital nem „jó” vagy „rossz”. Az a kérdés, hogy egy bizonyos étel vagy ital milyen érzést okoz benned? Akadályozza a koncentrációs képességedet? Idegességet, aggodalmat kelt? Ha igen, jó, ha kiiktatod az étrendedből.
   Meditációs gyakorlataim során arra jutottam, hogy a legtöbb stimuláló szert ki kell iktatnom az étrendemből, ha azt akarom, hogy tetszés szerint tudjam alkalmazni koncentrációs képességeimet. Amikor sok stimulánst fogyasztok, a tudatom kisiklik a kontroll alól, és leginkább negatív gondolatokra fókuszál. Ezért, hogy biztosítsam magam számára a pozitív hangulatot és tapasztalatokat, fenn kell tartanom az éber figyelmet és kontrollt gondolatim tartalma felett. Mára az egyetlen stimuláló anyag, amit magamhoz veszek a reggeli csésze kávé. Nem fogyasztok koffein-tartalmú teát, kólát vagy csokoládét. Mégsem érzem úgy, hogy valamitől megfosztom magam. Inkább megkönnyebbültem, mert a tudatom engedelmeskedik nekem, amikor azt akarom, hogy pozitívan gondolkodjon.
   A koffein, ahogy sokan tudják álmatlansághoz, vagy rendszertelen alváshoz vezethet. Fontos a Yo-Yo diétázók számára, hogy jól aludjanak éjszaka, mert az agy az álmodás fázisában termeli a legtöbb szerotonint. A szerotonin szabályozza a hangulatot, az energiaszintet és az étvágyat. Ha megszakad az alvás REM fázisa, akkor csökken a szerotonin-szint az agyban, ami szénhidrátok utáni sóvárgáshoz vezet.
   Nem mondom, hogy feltétlenül szükséges minden stimuláló szer elkerülése, bár ha megteszed, kellemes előnyökre teszel szert. Mindenképpen érdemes visszaszorítani a mennyiséget olyan szintre, hogy kontrollálni tudd saját gondolataidat és hangulataidat. Következzen néhány kutatási adat a stimuláló italokról, ami további motivációt jelenthet a koffeinfogyasztás csökkentésében:
  • Kólafélék
  • Kávé
  • Tea
  • Alkohol


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése