Ha tavaszra igazán fittek szeretnénk lenni (tavasz hivatalosan március 23.-án kezdődik!), igyunk sokféle vitamindús zöldség-, gyümölcslevet. A lékúra megtisztítja a szervezetet, egyidejűleg vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, enzimekhez juttatja. Javítja az anyagcserét, a veseműködést, erősíti a keringési rendszert, és kimossa a felesleges salakanyagokat.
- Válasszunk ki magunknak négy-öt különböző gyümölcs- és zöldségfajtát.
- Naponta igyunk meg legalább két liter levet.
- A lémennyiséget osszuk el egész napra, egyenletesen. Legjobb óránként egy-két decilitert meginni. Így a szervezet rendszeresen kap energiát, és a vércukorszint is állandó marad. Elkerülhetjük az éhségérzetet és a fáradtság kialakulását.
- Válasszunk ki magunknak négy-öt különböző gyümölcs- és zöldségfajtát.
- Naponta igyunk meg legalább két liter levet.
- A lémennyiséget osszuk el egész napra, egyenletesen. Legjobb óránként egy-két decilitert meginni. Így a szervezet rendszeresen kap energiát, és a vércukorszint is állandó marad. Elkerülhetjük az éhségérzetet és a fáradtság kialakulását.
- Ha mégis kedvet kapunk valamilyen szilárd táplálékra, naponta (déltől kezdve) megehetünk három szelet, teljes kiőrlésű lisztből készült, szárított kenyeret, összesen egy teáskanálnyi, félzsíros vajjal.
- Megengedett még: nátriumban szegény, szénsavmentes ásványvíz és gyógynövényteák.
- A kúra végeztével kizárólag könnyű ételeket együnk (pl. burgonyát túróval), hogy az emésztési rendszer visszaállhasson a megszokott táplálékokra.
- Ajánlat: naponta két liter zöldség-gyümölcslé, összesen kb. 800-850 kalóriával.
Sárgarépa-almalé
Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 1 savanykás alma, 1 cm friss gyömbérdarab
A sárgarépát meghámozzuk, és az almával együtt megmossuk. A gyömbért megtisztítjuk. Valamennyit egyenlő méretű darabokra vágjuk, majd kipréseljük a levüket. Pohárba néhány jégkockát teszünk, a levet ráöntjük, és azonnal fogyasztjuk.
2,5 dl-hez: 127 kcal/adag, szénhidrát: 29 g
Paradicsom-zellerlé
Hozzávalók: 4 paradicsom, 2 szárzeller, 1 evőkanál petrezselyemlevél, 1 citrom reszelt héja és leve
A paradicsomot megmossuk, leszárítjuk. A szárzellert és a petrezselymet leöblítjük, a vizet lecsepegtetjük róluk. A zöldféléket váltakozva gyümölcsprésbe tesszük a citromlével és a citromhéjjal együtt. Kipréseljük. Pohárba néhány jégkockát teszünk, a levet ráöntjük, azonnal fogyasztjuk.
3 dl-hez; 82 kcal/adag, szénhidrát: 14 g
Forrás: STOP/Fanny | STOP
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése