Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. november 25., péntek

Új választás a stresszes kényszerevők számára: Vékonyabban, nyugalmasabban (DV)

 
   A stressz a feszült életstílus tünete, melyben az idegesség és aggodalom keveredik a monotóniával és a kockázatvállalással. Amikor stresszhatás alatt vagy, akkor a borotva élén élsz, és vámot szedsz a testeden – súlyoddal és étkezési szokásaiddal.
   Sok ember élvezi a rohanó életstílust – számukra nem jelent stresszt egyszerre négy dolgot kézben tartani. Izgalmasnak és stimulálónak élik át. A stressz tehát szubjektív, személyes állapot, és mindenki számára mást jelent. Ahogy már említettem, sok stressz alapon kényszerevő ellenáll annak, hogy változtasson életstílusán.
   A 27 éves Lynn például egy felsővezetői állásról álmodott a cégnél, ahol dolgozott. Célja elérése érdekében Lynn mindennap túlórázott, önként részt vett különféle cég-bizottságokban, és mindent megtett azért, hogy felettesei észrevegyék. Általánosságban Lynn élete célja elérése körül forgott.
   Amikor Lynn eljött hozzám a Yo-Yo diéta szindrómájával, világos volt számomra, hogy túlhajszoltsága nagy szerepet játszik étkezési szokásaiban. Minden este egy-két órán át, tartó rágcsálással engedett ki, amit azzal magyarázott meg magának, hogy munka után túlságosan kimerült ahhoz, hogy rendes vacsorát készítsen magának. Ezek a rágcsálni valók napi 1000-1500 plusz kalóriát jelentettek számára. Nem meglepő, hogy állandóan 15 kiló súlyfelesleggel küzdött.
   Amikor azt javasoltam, enyhítsünk egy kicsit a nyomáson, ami már olyan, mintha egy kuktában élné az életét, Lynn azonnal védekezni kezdet. „Ha nem dolgozom ilyen keményen –lőtt vissza -, soha nem érem el az elnöki posztot”. Lynn számára a stressz és a siker egy és ugyanaz volt, az egyik elérhetetlennek tűnt a másik nélkül. Lynn félt a stresszmentes állapottól, a lelki nyugalom egyenlő volt számára a letargiával és a bukással.
   Beszéltünk azokról a kutatási eredményekről, melyek szerint a legsikeresebb emberek, az üzleti életben is, általában biztos és egyenletes lelki beállítottságúak. Ezek a vezetők igazi lelkesedésükkel inspirálják dolgozóikat. Lynn megértette, hogyan keverte össze a lelkesedést az előrehaladás hajszolásával. Van, hogy túlságosan erőltetjük egy cél elérését, és nyomorúságosan megbukunk, mert a bennünk gyűlő feszültség megőrjít bennünket és másokat is.
   Lynn megértett azzal, hogy kísérletezni kezd egy kicsit könnyebb hozzáállással, ami lehetővé tenné számára, hogy jobban élvezze a munkát, és továbbra is a célja koncentráljon. Azzal, hogy hagyott magának egy lélegzetvételnyi időt, Lynn kapcsolatai a munkahelyén melegebbek, intimebbek lettek. Ami a legjobb, nem volt már annyira éhes esténként, és a súlyfeleslege szinte észrevétlenül tűnt el!
   Lynn helyzete emlékeztet arra, amit Earl Nightingale motivációs előadó mondott egyszer: „Mi magunk választjuk meg a munkánkat. Senki nem erőlteti ránk, amióta független felnőttek vagyunk. Ha a legjobb képességeinknek megfelelően végezzük a munkánkat, akkor boldognak kellene lennünk. Amennyiben ez nincs így, akkor valami nincs rendben valahol. Nagyon valószínű, hogy nem a megfelelő munkaterületen vagy poszton dolgozunk”.
   Egyes stresszes alapon evők úgy érzik, hogy stresszel telt életük nem választásuk eredménye. Egyik kliensem, a 33 éves Casandra elmondta, hogy bűntudata van, ha nem dolgozik valamit a háztartásban. Azt mondta, nem úgy vette észre, hogy választhat, hogy elfogadja-e a stresszel teli életformát vagy sem. Úgy érezte, kívülről irányítják az életét. A fent említett ambiciózus Lynn attól félt, hogy elszalasztja a sikert, ha csak egy kicsit is pihen. Mindkettőjüket emlékeztettem arra, hogy minden nyomást magunk veszünk magunkra. Mi magunk döntjük el, mekkora stresszben élünk. Szemléletmódunkkal, azzal, hogy félelemből és bűntudatból – nem szeretetből – hozunk döntéseket munkánkról, kapcsolatainkról és más életterületeinkről. Szerencsére, ha nem tetszenek elmúlt döntéseink mai eredményei, akkor dönthetünk újra.
   Sokan fedezik fel, hogy lehetséges nyugodt életstílusban is megkapni az élettől az érzelmi, spirituális és anyagi elismerést. Tapasztalataim szerint a legtöbb stressz alapon étkező három területen változtathat életén, és azonnali stresszcsökkentést tapasztal. 
*Az első a bizalmas viszony kialakítása a Felsőbb Énnel, és spirituális beavatkozást kérni.
**A második, több időt tölteni a szabadban. Ez nyugtatóan hat a kimerült adminisztrátorokra és irodai dolgozókra, akik annyi időt töltenek épületekben és autókban.
*** A harmadik, az örömmel és szórakozással töltött idő növelése. Legyen lehetősége az ellazulásra, a kitörésre a 9-5-ig, vagy még tovább tartó merev szerkezetből, amiből a dolgozó élete áll. Miért ne lehetne kimenni a parkba, és hintázni? Vagy kergetőzni a szobában és megcsiklandozni egymást? Mikor eregettél sárkányt, mentél vidámparkba, vagy néztél meg egy komédiát a moziban utoljára? Mit tehetsz ma annak érdekében, hogy vidámabb legyen az életed? Legyen a mottód a következő:


„A szórakozás szükséglet, nem luxus!’


   A stressz időről időre mindannyiunk életének része. Természetesen nem minden stressz „önmagában rossz”. Lehet nagyon is motiváló. Egyvalami azonban érvényes minden Yo-Yo diéta szindrómában szenvedőre: ha úgy érzed, nyomás alatt vagy, feszült vagy, kérlek, ne egyél megoldásképpen. Találsz más módszert! Készíthetsz egy listát magadnak az alternatív lehetőségekből (kiteheted a hűtőszekrényre), hogy kéznél legyen, amikor a stressz miatt enni akarsz. A listán szerepelhet mindaz, amit el szeretnél érni, de látszólag soha nem volt rá időd.

   Az én alternatíváim evés helyett:

-          Levelet írni Marynek.
-          Friss virágokat szedni a kertből.
-          Kilakkozni a körmömet.
-          Körbetelefonálni, hogy összehasonlítsam a biztosítási árfolyamokat.
-          Könyvespolcot venni.
-          Levágatni a hajamat.
-          A hímzésemen dolgozni.
-          Rendszerezni a zenei gyűjteményemet.
-          Kitakarítani a halak akváriumát.
-          Imádkozni és meditálni.

   Jó, ha egy-két kellemes időtöltés is szerepel az alternatívák között. Használd ezt a listát, hogy eltereld a figyelmedet, amikor az éhség nem a gyomorból, hanem a stresszből ered. Így jól fogod érezni magad, mert jól és értelmesen töltötted el az időt a túlevés helyett.
 Olvastad már a következő cikket:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése