Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. július 11., hétfő

AZ ÉRZELMI ÉS FIZIKAI ÉHSÉG NYOLC ISMERTETŐJEGYE (Doreen Virtue)


Minden evés előtt érdemes feltenni magunknak a kérdést: 


Most fizikai vagy érzelmi éhséget érzek???


Érzelmi éhség Fizikai éhség
Bűntudattal járTudja, hogy az evés szükséglet
Az érzelmi túlevés paradoxona, hogy az ember azért eszik, hogy jobban érezze magát, és végül szörnyen elítéli magát, amiért sütiket, sajtburgereket evett. Elhatározta, hogy vezekelni fog. (Holnaptól sportolni, diétázni fogok, kihagyok egy-két étkezést stb.)Amikor az evés mögött a fizikai éhség áll, akkor nincs jelen szégyen, vagy bűntudat. Az ember tudja, hogy az evés, akárcsak az oxigén belélegzése szükséges viselkedésmód.
Hirtelen érkezikFokozatosan jelentkezik
Az egyik pillanatban nem is gondolsz az evésre, a következőben majd éhen halsz. Éhséged nagyon rövid időn belül óriásit változik.Jelez a gyomrod. Egy órával később korog. A fizikai éhség egyenletesen növekvő mértékben ad jeleket arról, hogy eljött az evés ideje.
Egy bizonyos ételre korlátozódikTöbbféle ételre is nyitott
Egy bizonyos ételt kívánsz, csokit, tésztát vagy sajtburgert. Úgy érzed, szükséged van arra a bizonyos ételre. Nem lehet semmi mással helyettesíteni!Bár lehetnek kedvenc ételeid, a fizikai éhség rugalmasabb. Több lehetőségre is nyitott vagy.
A nyak felett jelentkezikA gyomorban jelentkezik
Az érzelmeken alapuló éhség a szájban és az agyban kezdődik. A szád szeretné ízlelni a pizzát, a csokit, a süteményt. Az agyban csak úgy keringenek a gondolatok a vágyott ételről.A fizikai éhséget a gyomor érzeteitől ismerjük fel. Korog a gyomrod, üresnek érzed, és még fájdalmat is okozhat a gyomorban a fizikai éhség.
SürgetőTürelmes
Az érzelmen alapuló éhség azonnali evésre sürget. Erőteljesen jelentkezik a vágy, hogy azonnal enyhüljön az érzelmi fájdalom az étkezés által.A fizikai éhségnél is hamarosan jó, ha eszel, de nem követeli parancsolóan, hogy azonnal egyél, abban a pillanatban.
Felkavaró érzelemmel párosulFizikai szükség váltja ki
A főnököd rád kiabált. A gyerekedet baj érte az iskolában. A kedvesed rossz hangulatban van. Az érzelmen alapuló éhség felkavaró helyzetekben jelentkezik.A fizikai éhség azért jelentkezik, mert négy vagy öt óra eltelt már, mióta utoljára ettél. Lehet, hogy enyhe szédülést, vagy alacsony energiaszintű állapotot tapasztalsz, hogyha túlságosan éhes vagy.
Automatikusan, oda nem figyelve eszelAkaratlagos döntéseket hozol, és éberen eszel
Az érzelmen alapuló evés olyan érzést kelthet, mintha valaki másnak a keze kanalazná a fagyit, és tenné a szádba (automatikus evés). Lehet, hogy észre sem veszed, hogy megettél egy egész zacskó kekszet (oda sem figyelve eszel).A fizikai éhség esetében tudatában vagy az ételnek a villádon, a szádban és a gyomrodban. Tudatosan döntöd el, hogy csak a fél szendvicsedet eszed meg, vagy az egészet.
Az evés nem áll le a teltség érzettelA teltség érzettel abbamarad az evés
Az érzelmen alapuló túlevés célja, hogy eltakarja a fájdalmas érzéseket. Az ember teletömi magát, hogy elhallgattassa érzelmeit, és másodszor, harmadszor is szedni fog, még akkor is, ha a gyomra már fáj a túltelítettségtől.A fizikai éhség célja, hogy táplálékhoz juttassa a testet. Ahogy ezt a célt elérte, az ember abbahagyja az evést.
írta:Doreen Virtue
forrás: Mosoly 100

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése