Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. augusztus 25., szombat

A TESTSÚLY MEGTARTÁSA (DV)


   Nincs jelen pillanatnál alkalmasabb időpont a fitt, egészséges test elérésére. Hány nyarat akarsz még elmulasztani, mielőtt formába hozod magad? Még hány ünnepi alkalommal akarod magad kényelmetlenül túlsúlyosnak érezni? És mi van az érettségi találkozókkal? Nem szeretnél csinos és ápolt lenni a következőre?
   És ami még fontosabb, nem szeretnéd úgy érezni, hogy nagyszerű az életed? Nem szeretnél reggelente úgy ebédelni, hogy izgatottan várod a nap eseményeit? 
Nincs jobb időpont arra, hogy rendbe hozd az életed, mint a mai nap. Nézz szembe a tényekkel a holnapi nap éppen olyan lesz, mint a mai. Nincs semmi okod arra, hogy ne most kezdj el lépéseket tenni életed és tested átalakítására.
   Ha a következő napokban mégis belecsúszol a túlevésbe, kérlek, ne add fel. Ne szóld le magad, ne mond, hogy pancser vagy. Az ilyen negatív beszéd csak beindítja a negatív, lefelé haladó spirálokat, melyek fenntartják a túlevést.
   Mondjuk, hogy éppen a reptérre vezetsz otthonról. Véletlenül rossz kijáraton hajtasz le. Ezen a ponton nem folytatod egyszerűen az utat a rossz irányba igaz? Nem! Abban a pillanatban, hogy rájöttél a hibára, egyszerűen visszakanyarodsz az útra, hogy megtaláld a megfelelő kijáratot.
   Pontosan ugyanez a helyzet a Yo-Yo diéta szindrómával. Ha bármi okból újra elkezdenél túl sokat enni, kövesd az alábbi javaslatokat, hogy azonnal visszakanyarodj a helyes irányba. Ne haladj tovább az evési roham útján.

-          Tudd, hogy minden túlevéssel kapcsolatos bűntudatos érzés az egódból ered. A bűntudatod nem annak a jele, hogy rossz vagy, és nincs akaraterőd. Sokkal inkább annak a jele, hogy egód tudja, hogy felsőbb énedkészül átvenni az irányítást. Amikor ez történik, az ego minden erejével és lehetséges eszközével harcol a saját életéért. Az egód előhozza majd a hizlalóérzelmeket, hogy újra kiváltsa az evési rohamokat, majd gonoszul lehord a túlevés miatt. Állítsd le ezt az ördögi kört azzal, hogy egyáltalán nem hallgatsz az ego hangjára. Inkább kérj spirituális segítséget. Ez segít emlékezni arra a gyönyörű, erős és hatékony lényre, aki valójában vagy.
-          Hívj fel egy támogató barátot. Beszélj vele az evésről, és kérj érzelmi támaszt, hogy visszatalálj a helyes útra.
-          Menj el a problémákkal szenvedők találkozóira. Ha már ott vagy, nagyon lényeges, hogy beszélj a csoport előtt arról, hogy visszaestél, akkor is, ha megalázónak érzed, és az egész dolog, rettegéssel tölt el. Ha beszélsz róla, sok megértésben és egészséges, megfelelő támaszban fogsz részesülni a csoport tagjaitól. Ezzel megújul majd eltökéltséged és önmagadba vetett hited.
-          Olvasd el újra ezt a könyvet, megerősítésért és támaszért.
-          Tüntess el minden olyan ételt otthonodból, irodádból, autódból és táskádból, ami evési rohamot vált ki belőled. Ne várj arra, hogy majd odaadod valakinek, vagy bármilyen más kifogásra – most azonnal dobj ki mindent!

   Bár senkinek nem kívánom a visszaesést, tudatosítani szeretném, hogy néha ez a legjobb dolog, ami az emberrel megtörténhet. Hadd magyarázzam meg. Egy új klienssel találkoztam, Briannel, mert az édesanyja sikert ért el a Yo-Yo diéta szindróma kezelésével, és tudta, hogy fiának is erre a segítségre lenne szüksége.
   Brian, a 22 éves egyetemista, vonakodva jött el a terápiára. Tudta, hogy segítségre van szüksége a túlsúlya miatt, de nem nagyon tudta elképzelni, hogyan tud egy pszichoterapeuta segíteni rajta. Mégis, ismételten emlékeztette magát arra, hogy anyja mennyire lefogyott az általam összeállított program segítségével. Ahogy elmagyaráztam Briannek a kényszeres evési rohamokat kiváltó ételek koncepcióját, ő azonnal tudta, hogy az ő esetében a sós, gyorséttermi ételek váltják ki a kényszert. Amikor elmondtam neki, hogy a túlevés egyik ellenszere, ha teljesen távol tartja magát ezektől a kényszeres ételektől, láttam rajta, hogy nem igazán vevő a javaslatomra. Mégis beleegyezett, hogy kipróbálja, és a következő hónapban, teljes mértékben tartózkodott a sós ropogtatni valóktól és gyorséttermi ételektől. Le is adott 5-6 kilót ebben a folyamatban.
   Ezután Briannek el kellett utaznia egy egyetemi kurzusra. Amíg távol volt mindentől, ami emlékeztette Yo-Yo diéta szindrómájára, evett a kényszert kiváltó ételeiből, kezdve egy zacskó burgonya chips-szel. Ettől teljes mértékben elhatalmasodott rajta az evési kényszer, és egész addig tartott, amíg hónapokkal később vissza nem tért, és el nem jött hozzám újra. Amikor újra láttam, tudtam, hogy most már meggyőződött róla, hogy a kényszeres evési rohamokban szenvedők, közé tartozik. Első kézből tapasztalta meg az evési rohamot, melyet, a kényszert okozó étel első falatja váltott ki belőle. És mivel belelátott saját Yo-Yo diéta szindrómájába, pontosan tudta, hogy mit kell tennie. A visszaesése miatt tökéletesen elfogadta, hogy teljes mértékben, örökre tartózkodnia kell a kényszert kiváltó ételtől – napról napra, lépésenként elhagyva azt.
   Ezért lehetnek a visszaesések néha jótékony hatásúak. A visszaesés előtt Brian azért tartózkodott a sós ropogtatni valóktól, hogy nekem és az anyjának megfeleljen. A visszaesési roham után azonban motivációja teljes mértékben belülről fakadt – azért tartóztatta meg magát, mert teljes mértékben biztos volt abban, hogy nála nem létezik olyasmi, hogy „csak egy falat”. A különbség ebből a belső motivációból fakad, ez kell ahhoz, hogy valaki kigyógyuljon a Yo-Yo diéta szindrómából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése