Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. március 17., szombat

Csírákkal készült ételek

 A csíranövényeket bármilyen nyers salátába beleszórhatja. Készíthet például zsázsacsírával paradicsomsalátát. Tetszés szerinti mennyiségben hámozza meg a paradicsomot, és egy közepes fej vöröshagymát kockákra vágva adjon hozzá, majd szórja meg zsázsacsírával. 
 
Készítse el külön a következő saláta öntetet: egy kicsavart citrom levéhez tegyen néhány kanál mézet, kevés olíva olajat. Öntse a salátára, és ha szereti, hintse meg olajos magokkal: napraforgóval vagy apróra vágott dióval. Barna kenyérből készült pirítóssal kiváló, rendkívül sok energiát adó egytál étel.

A csírákat darálhatja is. Például a ledarált rozscsírát ízesíthetjük fokhagymával, tengeri sóval, olíva olajjal, majd a megsütött padlizsánra öntve melegen tálalja.
 
Ha jobban szereti a csírák zöld részét, akkor meg kell várni, amíg a növény eléri a három-négycentis magasságot. Felvagdalva rászórhatja vajas kenyérre, vagy beleszórhatja kefirbe, levesbe és a főzelékekbe is.
 
Készíthet krémeket is. Például a zsázsa ollóval levagdalt zöld levélkéit keverje össze tíz dkg juhtúróval és két-három kanál kefirrel. Krémet készíthet úgy is, hogy két deci kefirbe bármilyen csíranövény zöld részét beleaprítja, ízesítheti tengeri sóval, fehér borssal, és apróra vágott zöldpaprikával. A zsázsa túl nagy adagban csípős, erős, erre a felhasználáskor ügyeljen. A krémeket barna kenyérre kenve fogyassza.

Egy régi szegény édesség a csiripiszli, vagy csíramálé. Búzát kell csíráztatni, 4-5 nap után darálja le az egészet, keverjen hozzá egy kevés teljes őrlésű lisztet, annyit, hogy galuskaszerű tésztát kapjon. Ebből a tésztából tegyen kis halmokat egy tepsire, és forró sütőben süsse ki. Ez egy nagyon natúr épp, hogy édes édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése