Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. március 19., hétfő

Brokkoli csíra


A brokkoli jótékony hatásait nem lehet túlbecsülni. Az a zöldségféle, amely a daganatos betegségek megelőzésében kiemelkedő szerepet játszik.
Emellett a szívvédelemben és az immunrendszer erősítésében is élen jár. 

 C- vitamin tartalma igen jelentős, emellett bővelkedik kalciumban, magnéziumban és káliumban is.

A brokkoli erőteljes rákmegelőző tulajdonságát elsősorban két összetevőnek köszönheti: indol-3 carbinolnak és a szulforafannak. Ezek a vegyületek "összesöprik" a daganat kialakulásában résztvevő károsító anyagokat.
Laboratóriumi vizsgálatok során bizonyítást nyert, hogy az indol-3-carbinol csökkenti a kórosan magas ösztrogén szintet, így az emlőrák prevenciójában óriási szerepet játszik.
Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően antioxidáns (megvédi a szervezetet a káros szabadgyökökkel szemben) hatású, immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkezik.
BROKKOLI Összetevo/ 100 g-ban
energia 23 kcal
Kálium 373 mg
Kalcium 105 mg
Magnézium 24 mg
Vas 1,3 mg
Folsav 33,3 microg
C-vitamin 110 mg
B1-vitamin 100 microg
B2-vitamin 210 microg
B6-vitamin 170 microg
  Forrás: csira.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése