Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. december 25., vasárnap

Mérleg (az elhatározás fenntartása 2/30)

 
Vedd fel azt a szokást, hogy minden reggel ébredés és pisilés után azonnal megméred magad. Így folyamatos visszajelzést kapsz arról, evési és sportolási szokásaid hogyan hatnak a súlyodra
A mérleg egyszerűen egy eszköz, mely megakadályoz abban, hogy ne vegyél tudomást egy esetleges nagy hízásról, hiszen a Yo-Yo szindrómások gyakran úgy híznak vissza sok-sok kilót, hogy észre sem veszik. A súlyod napi szinten természetes ingadozást mutat. Ennek oka lehet a vízvisszatartás is, ami sós ételek, szénhidrátok fogyasztásából eredhet, vagy menstruációs ciklus is okozhatja. 
Nagyon fontos, hogy a mérleget eszköznek tekintsd, és nem énképed egy szimbólumának. Ne ítéld meg magad, vagy a napod értékét sem negatívan, sem pozitívan a mérlegen látott számokból kiindulva! 
Nem vagy rossz, ha hízol, és nem vagy jó, ha fogysz. Az ilyen étkezések az egót erősítik, azaz biztosítják, hogy érzelmi fájdalmaid legyenek, és ezt kompenzálva kényszeresen sokat egyél. 
A mérleget eszközként, és ne erkölcsi mérceként használd. 
Vannak olyan mérlegek, amelyek a test zsírtartalmát, és nem a súlyát mérik. Mivel az izom nehezebb, mint a zsír, lehet, hogy fitté válsz anélkül, hogy fogynál, mert fejleszted az izmaid. Lehet, hogy érdemes a test zsírtartalmát kimutató mérleget venned. Sok szempontból lényegesebb tested zsírtartalmára, mint a testsúlyodra figyelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése