Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. december 1., csütörtök

A lazítás tudománya (DV)


   Az olyan relaxációs technikákat, mint a meditáció és a jóga, korábban csak az alternatív életstílus kellékeinek tekintették. Ma tudományos adatok bizonyítják, hogy a meditáció jelentősen csökkenti a stressz fizikai tüneteit, a magas vérnyomást, a nehéz légzést és a magas szívritmus számot. Egyik tanulmány szerint heti kétszeri meditáció ugyanolyan hatékony a várható élettartam növelésében, mint a dohányzás abbahagyása. A meditáció a sportolásnál is hatékonyabbnak bizonyult! A két módszer – meditáció és sportolás együttes alkalmazása a stressz alapon evőknek ideális. Mindkettő abban segít, hogy új szokásokat alakíts ki a stressz kezelésére – olyan hatásokat, melyek hosszú távon, ténylegesen csökkentik a stressz-szintet. A legjobb talán eljárni közös meditációkra, vagy kazettákról hallgatni meditációt. A legtöbb könyvesbolt hirdet ilyen tanfolyamokat, és árul relaxációs kazettákat. Azt ajánlom, hogy hallgatható – és nem csak a tudatalattira ható – kazettát válassz.
 ... A hangkazetták legnagyobb előnye, hogy megtanítják, hogyan lazítsd el magad lépésről lépésre, izomcsoportonként, és vezetett imagináció segítségével. Ezek a kazetták segítenek abban, hogy lassan tested minden egyes izmát ellazítsd, lenyugtasd az elmét, elengedd aggodalmaidat, és megjeleníts egy nyugtató képet a tudatodban, mint mondjuk egy naplementét a tengerparton.
   Ha megvetted a kazettát, nagyon lényeges, hogy tényleg használd is. Sokan vesznek ilyen kazettákat, majd egyszer-kétszer kipróbálják, és félreteszik. A meditációt is éppen úgy be kell illesztened a napirendedbe, mint minden mást. Ha úgy érzed, nincs időd, akkor válassz egy rövidebbet, vagy próbáld meg átszervezni kora reggeli, vagy késő esti tevékenységeidet.
   Szánj időt a lazításra… sokat dolgoztál, és megérdemled a pihenést! És ami a legfontosabb, legközelebb, ha megéhezel, várj 15 percet, hogy megfigyelhesd, nem a stressz akar-e rávenni az evésre. Ha a stresszről van szó, ne feledd, hogy az étel nem jelent megoldást a stressz kezelésében. A sportolás igen. A meditációs kazetta meghallgatása szintén. Az étel azonban nem.

Doreen Virtue

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése