Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2020. augusztus 13., csütörtök

TÁPLÁLKOZÁS A MÁJ MÉREGTELENÍTÉSE UTÁN

Fotó és további tippek : Origo
Összességében véve a májnak nagyon jó a regenerálódó képessége. Például kutyáknál és más állatoknál, a májszövet 7 5%-ának eltávolítása után nyolc hét alatt megtörténik a teljes helyreállítás. 

Mi kell a májnak a regenerálódáshoz, a tisztítókúrát követően? 

A máj felerősítésében különösen nagy szerepe van az A" C" B, és K vitaminoknak. Külőnösen a B vitamin- csoport van kedvező hatással a májműködésre. A B6, vitamin fokozza a máj méregtelenítő funkcióját (a búzacsíra és a sörélesztő különösen gazdag B6-vitaminban).

A PP-vitamin (nikotinsav) részt vesz a májsejtek energiacseréjében, megakadályozza e sejtek elhalását (búzacsíra, sörélesztő. paradicsom, tojássárgája).

A folsav és a B12 vitamin a fehérjék és az enzimek anyagcseréjében és az oxidációs folyamatokban vesznek részt. Elősegítik a fehérjék szintézisét, és növekedési faktorként tartják őket számon. A B12 vitamin májregenerálódást elősegítő hatása bizonyított tény.

A K vitamin segíti a véralvadási faktorok előállítását, növeli a májsejtek energiapotenciálját. Az aszkorbinsav (C vitamin) napi 1000 mg mennyiségben javítja a májmúködést, növeli annak méregtelenítő hatását és felerősíti a regenerációs folyamatokat (káposztasaláta vagy -lé, csipkebogyólé, almalé stb.).
Hogyan tudjuk mindezt biztosítani?

Alapszabály, hogy csak akkor együnk, ha éhséget érzünk.  
Evés előtt igyunk frissen facsart sárgarépa, (60%), cékla, (20%) és káposztalé,keveréket (20%).

Ennek a „vitaminkoktélnak" a sárgarépa a fő alkotóeleme, amelyben számos vitamin megtalálható, és egyben a legértékesebb karotinforrás is. Az emberi szervezetben
a karotin zsír jelenlétében A-vitamirmá alakul át, (főleg a májban és a belekben). Az A,vitamin növeli a fertöző betegségekkel szembeni ellenállásunkat, jó hatással van a
a látásra, elősegíti a szervezet növekedését és fejlődését.
Különösen elengedhetetlen azok számára, akiknek a foglalkozásuk fokozottan igénybe veszi a szemet (iskolás- korúak, sofőrök , műszerészek, és mindenki, aki sokat ül számítógép előtt).

Vannak bizonyos fitoncid hatású zöldségek és gyümölcsök, melyek képesek elpusztítani a kóros mikroflórát. A zöldségek közül ilyen mindenekelőtt a vöröshagyma, a fokhagyma és a sárgarépa. Fogyasztásuk elősegíti a szájüreg, a gyomor és a belek megtisztítását. A
sárgarépa nagy előnye, hogy nincs kellemetlen szaga, mint a hagymának és a fokhagymának.
A sárgarépa fogyasztása javasolható még székrekedéseknél, máj- és veseproblémáknál, valamint szív- és érrendszeri megbetegedéseknél. A népi orvoslásban a sárgarépának nem csak a gyökerét, hanem a magját és a zöldjét is felhasználják.

A sárgarépa-, cékla- és káposztalé hatásának tanulmányozása során kiderült, hogy az epeelválasztást a céklalé indítja be a leghatékonyabban. Már a régi orvosok is ismerték a cékla epehajtó hatását. Avicenna (Abu Ali Ibn Szina) ezt írta: "a cékla megnyitja a máj
és a lép elzáródásait". A cékla betain nevű anyagot tartalmaz, melyet más zöldségben sem mutattak még ki. A betain olyan szerves anyag, mely vegyi összetételét tekintve az anyagcsere-folyamatokat szabályozó cholinnal és lecitinnel rokon.
A betain elősegíti az ételből származó fehérjék szétbontását és felszívódását, részt vesz a májsejtek életműködését javító cholin előállításában. A céklaban szaponinok és U-vitarnín is található. A szaponinok a szklerózis elleni gyógyszerek alapanyagai, az U-vitamin pedig
segíti a fekélyek begyógyulását, szklerózis- és allergiaellenes hatása van.

A céklagumóban a következő anyagok találhatók: cukrok, fehérjék, zsír, rost, szerves savak (almasav, citromsav stb.), ásványi sók (magnézium, kálium, kalcium, vas, jód stb.), festékanyagok, C-, B1-, B2-, P-, PP-vitaminok és folsav. A céklában található magnézium szabályozza a erek tónusát és gátolja az érrögképződést. A cékla levele szintén igen értékes anyag.
A cékla tisztítóhatását részben a benne lévő nátrium és kalcium különleges arányának (10: 1) köszönheti. Ez az arány elősegíti a kalcium oldékonyságát, ezért javasolt a nyers céklalé fogyasztása vénatágulatok és megkeményedések esetén, a vér besűrűsödésekor és a szív-
és érrendszer más megbetegedéseinél.

Sok méregtelenítő módszer létezik
Vesetisztításra ismerjük a görögdinnye-, a csipkegyökérfőzet. a különböző zöldséglevekkel történő kúrákat stb; az ízületek tisztítására jó a babérlevél vagy a rizs stb.
Léteznek nyálkatisztító kúrák, növényi olajokkal történő tisztitókúrák és bőrtisztíró kúrák stb.

De fontos eldöntenünk, meg kell-e egyáltalán tisztítani mindent?
Mert lehetséges, hogy az, amitől épp szabadulni szeretnénk, csak az okozat, és elég a mélyben húzódó okot megszüntetnünk, mert ezzel az okozat magától eltűnik.
Egy a fontos - a mindenkori egyensúly.

Forrás és további infó: Viktor Korjakin: Hol kezdődnek a betegségek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése