tégy egy
keverőtálat a hűtőbe.
Áztass vízbe
fél kiló gesztenyét, aztán vágd fel a héját,
hogy
meglazítsd a termést - nézd meg a szakácskönyvedben,
hogy
kell csinálni.
Lobogó
vízben főzd 25 percig, és még melegen hámozd meg.
Tedd
serpenyőbe, önts rá tejet. Főzd lassú tűzön.
Nagyjából 15
perc múlva a gesztenye felszívja a tejet.
Robotgépben
pürésítsd. Adj hozzá 200 g, gőzön puhított
csokoládét
és egy kis rumot. Fedd le háztartási fóliával, és
hűtsd kb.
egy óráig. Hajtsd át passzírozón, vagy használj
lyukas
tortanyomó zsákot. A kapott kukackákat halmozd
fel egy
tálon.
Adj 300 ml hideg tejszínhez egy kiskanál
finom
kristálycukrot, verd kemény habbá, és öntsd a
gesztenyére,
hogy olyan legyen, mint a behavazott Mont
Bianc, amit
mi Monte Biancónak hívunk.
Anthony
Capella: A szerelem étke
Megjegyzés:Készen kapható gesztenyepüréből is elkészíthető.
A házilag elkészített gesztenyepüréből érdemes nagyobb adagot is készíteni, mivel -18 fokon akár 1 évig is eltartható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése