Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2018. szeptember 20., csütörtök

Séfnek lenni …


…többet jelent annál, hogy összeállítod az alkotóelemeket (a recept szerint).
- Olyan ez, mint a zongoraművész és a zeneszerző különbsége …
- Tagadhatatlanul alkotó a zongoraművész is, de ő csak közvetítője annak a személynek, aki megálmodta a dallamokat. A szakácsnak elég, ha zongoraművész; előadó, aki a mások gondolatait tolmácsolja. De a séfnek zeneszerzőnek is kell lennie. Például ma este a régi római konyhaművészet hagyományos fogásait eszitek - de ha beérjük azzal, hogy másoljuk a múltat, és nem próbáljuk kiegészíteni, akkor megszűnik élő hagyomány lenni, történelem lesz beló1e, halott dolog.
   Ezek a fogások évszázadok alatt finomodtak ki, de csak azért, mert az emberek kísérleteztek, eltérő kombinációkkal próbálkoztak, elvetették, ami nem vált be, és továbbadták, ami igen. Tartozunk tehát annyival a hajdani séfeknek, hogy folytatjuk, amit ők elkezdtek, és merünk kísérletezni még a legszentebb hagyományokkal is.
- Vegyük a mai vacsora egyik fogását, a friuo mistó-t. Az öreg hentes, akitó1 a húst vettem, a lelkemre kötötte, hogy a régi módon kell készíteni - például a velőt zöldségekkel abáljuk, miután kihűlt, felszeleteljük, bundázzuk, és bő zsírban kisütjük. De ha belegondolsz, ez a tojásos bunda nem nagyon különbözik a japánok tempurájától, amit édes chilivel és szójamártással tálalnak, akkor miért ne csinál-hatnánk egy olasz változatot, szója helyett talán modenai balzsamecettel, és meglátjuk, mi sül ki belőle. ..

Anthony Capella: A szerelem étke
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése