Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2013. február 27., szerda

A megkeseredettség érzése a házasságban mint túlevést okozó stressztényező

-->

Annyiféleképpen érezhetjük magunkat megrekedten, ahány ember él, de a Yo-Yo diéta szindrómában szenvedők általában többször akadnak el házassági és munkahelyi problémákban.

Megrekedtség érzése a házasságban.

   Jenny 12 éve volt második férjének, Georg-nak a felesége. „Már az esküvőnk előtt tudtam, hogy nem minden tökéletes köztünk – mesélte a harminchat éves ápolónő. – Mégis ragaszkodtam hozzá, abban bíztam, hogy majd megváltoznak a dolgok”.
   Amikor Jenny összefüggésbe hozta boldogtalanságát a férjével, és elmesélte, hogy a férfi mennyire lekicsinyli és sértegeti őt, azt is elmondta, hogy ugyanakkor fél elveszteni a George által nyújtott anyagi biztonságot, ha netán válásra kerülne a sor. Rettegett attól, hogy elveszítené a házukat, és nem tudná eltartani a három gyereket. Bár dolgozott, és volt saját szerény jövedelme, mégis úgy döntött, hogy benne marad a beteg házasságban, mintsem hogy vállalná az elszegényedés kockázatát.
   Sok nő osztozik Jenny problémájában, és tehetetlennek érzik magukat a változáshoz. Ezért a hűtőhöz vagy a konyhaszekrényhez fordulnak, hogy ideiglenesen enyhítsék érzelmi fájdalmaikat.
   Természetesen nem csak a nők érezhetik magukat megrekedtnek egy kiüresedett házasságban. A férfiak is kiveszik ebből a részüket. Sokak élnek meg hasonlót Ray esetéhez:
   Ray, a 40 éves mérnök főiskolai barátnőjét, Gloriát vette el feleségül, rögtön a diploma megszerzése után. Ray különösen odaadó volt Gloriával, és sok energiát fektetett abba, hogy boldoggá tegye – ami a házasság folyamán nem bizonyult egyszerű feladatnak.
   „Nem tudom, mit csinálok rosszul – panaszkodott Ray -, és nem tudom, mit találhatnék még ki, hogy boldoggá tegyem”. Elmondta, hogy havonta több száz dollárt költ Gloria ruhatárára és elegáns vacsorákra. „Igazán mindent megteszek, ami csak eszembe jut, és mindent megveszek Gloriának, amit csak akar. De tehetek bármit, ő sohasem elégedett. Egyfolytában arról panaszkodik, hogy milyen rossz férj vagyok, és mindig több pénzt követel, hogy kielégítsem az igényeit”.
   Ray azt tapasztalta, hogy minél frusztráltabb lett Gloria kielégíthetetlen pénzköltési vágyától, annál gyakrabban fordult az ételhez, hogy enyhítse az érzést, hogy alkalmatlan a férji szerepre. Ray nem akart elválni Gloriától, de nem is volt boldog ebben a kapcsolatban. Tehetetlennek érezte magát. – „Így van ez már húsz éve. Mitől változna meg éppen most”? Ray úgy érezte, megrekedt, csapdába esett, és nincs kiút. Ez az érzés évente plusz öt kilót rakott rá amúgy is túlsúlyos testére.
   A stresszes kényszerevők gyakran évekig bennemaradnak ilyen helyzetekben, mert nem bíznak abban, hogy képesek meghozni a helyes döntést házasságukkal kapcsolatosan. Az ételhez fordulnak, hogy képesek legyenek megbirkózni az ilyen egészségtelen párkapcsolatokban keletkező erőteljes érzelmekkel. Egyik kliensem elmondta, hogy mind a három házasságában hízott tizenöt kilót. „Rájöttem, hogy azért ettem annyit minden házasságomban – a mostaniban is -, mert belül halottnak éreztem magam. Valahogy az ételtől egy időre nem is tűnik olyan szörnyűnek az egész”.
   A feladat tehát helyreállítani a  kapcsolati problémákat.
Forrás:Doreen Virtue

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése