Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. október 23., kedd

Melatonin


  Annyi szó esik róla, és valójában mi is az a Melatonin: Az agyféltekék között található tobozmirigy által termelt hormonhatású anyag. A szervezet hőmérsékletét csökkenti kb. 10%-kal, a sötét beálltával kezd termelődni. Mesterséges fénnyel csökkenthető a kiválasztása, de hosszú távon ez megbosszulja önmagát.
   Termelési „csúcsa” kb. hajnali 2-4 óra körül van, illetve télen, a napi napsütéses órák számának csökkenésével. Egyes emlősállatok ezt téli álommal kompenzálják, ám az evolúció minket sem kímélt meg teljesen – egyesek ezt téli vagy szezonális depresszióként észlelik.

-          A női szervezetben befolyásolja a peteérést, szexuális viselkedést (növeli a szexuális cselekvőképesség gyakoriságát, minőségét).
-          Javítja a szív és keringési rendszer munkáját.
-          Serkenti a szervezet immun-védekezését.
-          Véd a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen.
-          Csökkenti a rosszindulatú sejtburjánzást.
-          Szabályozza az élettani alvásfolyamatokat.
-          Megkönnyíti az időzónák átlépését (jet lag jelenség enyhítése – a szervezet a nyugat felé repülést jobban viseli, mint a kelet felé történőt, mivel a második esetben a biológiai órával ellentétesen utazunk).
-          Enyhíti a többműszakos munkavégzésből adódó zavarokat – nappal nehezebben tudunk pihenni, mert nincs melatonin kiválasztás: kb. reggel 7-8-ra befejeződik a termelés, így csak szakaszosabban, felületesebben tudunk aludni.
-          Mérsékli, lassítja az Alzheimer-kór lefolyását. Segít fenntartani a szervezet fiatalságát kronológiai életkortól függetlenül.
-          Önromboló életmóddal: dohányzás, alkohol, kávé, altatók, drogok stb. fogyasztása, alváshiány (a szervezet regenerálódása mély alvási fázisban megy végbe, hosszabb alvásmegvonás esetén exponenciálisan nő a mélyalvás aránya az ún. REM alvás rovására) – ellenkező hatást érhetünk el! C és E vitaminoknak hasonló a hatása, de csak egyes sejtekre vannak hatással, míg a melatonin az egész szervezetre, a sejtanyagcsere minden szintjére.
-          Az elektromágneses tér csökkenti a termelését.
 
   Öregkorban csökken a termelése, valószínűleg ez okozhatja az idős emberek alvási problémáit. 80 éves kor után minimálisra csökken.
   Az utóbbi időkben táplálék-kiegészítőként is kapható, de természetes formában megtalálható húsokban, gabonákban, rizsben, gyömbérgyökérben, paradicsomban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése