"Soha nem a probléma az igazi probléma, hanem hogy hogyan viszonyulunk hozzá!"
A stressz következtében a legtöbb ember hízik, de vannak olyanok is, akiknek a legkisebb feszültség elveszi az étvágyát, és képtelenek akár egyetlen falatot is lenyelni. Ha jól meggondoljuk, a stressz előidézte fogyás esetének kellene inkább általánosnak lennie, hiszen a támadásokkal szembeni küzdelemhez a szervezetnek igénybe kell vennie energiatartalékait.
Ez azonban nem ilyen egyszerű. Általában véve inkább ritkaságszámba megy, ha valakit fogyaszt a stressz (többnyire azoknál van így, akik cigarettával és kávéval vigasztalódnak). A többség azonban rágcsálással, nassolással kompenzál, nehezére esik visszafognia étvágyát, és a vigaszt nyújtó falatok bizony alattomos módon mutatkoznak meg a test körvonalaiban. Legjobb példának itt van mindjárt a csokoládé, amely az „édes drogok” közül a legközkedveltebb: tartalmaz élénkítő koffeint, serkentő hatású teobromint, valamint egy anandamid nevű lipidet, amely jókedvűvé teszi az embert, eufórikus állapotot képes előidézni.
A  pozitív és negatív stresszről további cikket találsz itt!