Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2012. május 13., vasárnap

Koffeintartalmú italok: Kávé



   Egyes fogyókúrázók édesített és tejszínes kávét fogyasztanak, hogy ne kívánják annyira a jégkrémet és más édességeket. A művészien elkészített kávé-italok nagyon ízletesek és vonzóak tudnak lenni. Népszerűségüket bizonyítják az egyre-másra nyíló kávézók az utcasarkokon.
   Sajnos azonban, akárcsak a kóla, véleményem szerint a kávé sem jöhet szóba fogyókúrás alternatívaként. A kávé és az édesítők fokozzák az étvágyat. Végül több zsírt és kalóriát fogyasztasz a túlságosan sok kávé miatt idegesség okán. Terapeutaként láttam már túl sok kávé okozta, neurózishoz hasonló idegességet.
   A kávé vonzereje ellenállhatatlan aromájának is köszönhető. Ebben van a hangulatmódosító kémiai anyag, a pirazin, amely az agy öröm-központját aktiválja. Ezért olyan kellemes a kávé illata – az agy „örömhozó vegyületeit” szippantod be, ugyanazokat, melyek bolondos, játékos pillanatokban termelődnek bennünk. Ha az utóbbi időben életedet a munka töltötte ki, és játékra nem maradt időd, akkor kávé utáni vágyad valószínűleg két forrásból táplálkozik: 
  1. egyrészt próbálod ráerőltetni magad egy olyan feladat elvégzésére, amihez semmi kedved, 
  2. másrészt arra vágysz, hogy több örömben és szórakozásban legyen részed.
   Ha nem akarod kiiktatni vagy lecsökkenteni a kávéfogyasztást, akkor a következő lépéseket teheted meg diétád biztonsága érdekében:

-          Helyettesítheted a kávét koffeinmentes változattal, vagy a kettő keverékét fogyaszthatod.
-          Kerüld el az édesítőket, különösen a mesterségeseket, melyek stimulálják bennünk az édesség utáni vágyat.
-          Kipróbálhatsz valamilyen gabona alapú pótkávét – a legtöbb bio-boltban található ilyen.
-          Kerüld el a nem tej alapú krémesítő adalékokat, melyek általában tele vannak feldolgozott és mesterséges anyagokkal, és általában nagyon magas zsírtartalmúak.
-          A reggeli órákra korlátozd a kávéfogyasztást, hogy elkerüld a késői kávézás, okozta álmatlanságot.
-          Kerüld el a csokoládéízesítésű kávé készítményeket – ezek különösen erősen stimulálnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése