Mi alapján dől el, hogy ki mennyire csinos és karcsú? Tiggy nem érezte magát annak, Sophia Lorent pedig az emberek többsége annak tartja. Jól érzed magad a bőrödben? Meg vagy elégedve az alakoddal? Jólesik a mozgás? Szeretsz enni? Ha bánatos vagy, vagy hiányzik valami jólesik egy kis édesség vagy valami más finomság? Meg lehet –e válni tartósan a fölösleges kilóktól/vissza lehet-e nyerni az ideális formánkat? Ha szeretnéd és teszel érte a fenti kérdésekre –egy kivételével- IGEN lehet a válasz! Szerinted melyik a kivétel? Ha valami helyett eszünk, akkor ÉHESEK vagyunk VALAMIRE, ami hiányzik nekünk. Ezt a hiányt étellel lehetetlen pótolni, de minden hiány pótlására létezik számunkra megfelelő megoldás, amit csak mi magunk ismerünk. Mi tudjuk mi a legjobb nekünk! A One Brain( kineziológia) módszer segítségével megtalálhatod a saját személyre szabott megoldásaidat!

2011. szeptember 19., hétfő

Kalóriacsapdák: így hízhatunk el


  Ha egy adag kávé, illetve hamburger mellett még egy muffint és csokis shake-t is engedélyezünk magunknak, máris fedeztük a napi kalóriaigényünket. Aki nem fogyaszt ilyeneket, az ne is olvasson tovább.

Kár lenne vitatni a gyorséttermek népszerűségét, a rohanás és a kényelem sokakat rákényszeríthet, hogy időnként ilyen helyen ebédeljenek. Ám mielőtt úgy döntenénk, hogy megvesszük a következő kávét vagy hamburgert, érdemes ellenőrizni, hány kalóriát is tartalmaznak. Mert akár e két tételből is könnyen a felét fedezhetjük napi adagunknak, pedig meglehet, hogy csak az ebédidőnél járunk.
Férfiaknak ugyanis 2500, nőknek 2000, a 10 év alatti gyermekeknek pedig 1800 kalória a napi adagjuk. Az értékek pedig könnyen összeadódnak. Átgondolt döntést pedig csak úgy tudunk hozni, ha tudjuk, mennyi kalória van az ételben, amit éppen megenni készülünk.
A briteknek mostantól könnyű dolguk van: a McDonald's gyorsbüfék minden egyes étel és ital kalóriatartalmát feltüntetik a hatalmas menütáblákon e héttől. A kalóriafeltüntető kezdeményezés az egészségügyi minisztériumnak köszönhető, célja pedig, hogy elejét vegyék az egyre látványosabb súlygyarapodásnak, illetve, hogy átszoktassák a lakosságot az egészségesebb táplálkozásra. A programhoz a KFC, a Pizza Hut és a Starbucks is csatlakozott.

Az étteremlánc kalóriás menütáblákat használ New Yorkban is, ahol a tengerentúlon elsőként vezettek be 2008-ban kalóriafeltüntetést előíró törvényt. A brit kezdeményezéshez önkéntesen csatlakozhatnak az éttermek, és a program sikerességét a különböző vállalatokkal való együttműködés is segíti. A kalóriafeltüntetés mellett a McDonald's arra is ígéretet tett, hogy kivonja ételeiből a mesterséges transzzsírokat.
A BBC által idézett dietetikus szerint a számok bizonyára sokakat meglepnek majd, az emberek nagy része ugyanis nincs tisztában a mennyiségekkel, illetve a hozzájuk kapcsolódó energiaértékekkel. Ráadásul a folyékony kalóriák lehetnek a legalattomosabbak, ezek szinte észrevétlenül lecsúszhatnak a torkunkon.
Csak hogy példát is hozzunk, egy Starbucks kávé 17 kalóriát tartalmaz, de ha ugyanitt már egy forró csokoládét választunk tejszínhabbal, 556 kalóriát vehetünk magunkhoz, a napi adagunk negyed részét. Míg egy itt kapható gyümölcssaláta csak 95 kalóriát tartalmaz. Hasonlítsuk ezt össze egy McDonald's-os kitérővel is: ha a gyorsétterem csirkés salátáját választjuk, mondjuk kapucsínóval, 285 kalóriával gyarapodhatunk. Ám, ha egy Big Mac-re, illetve egy nagy adag sült krumplira esik a választásunk, és mindezt egy egy turmixszal is megfejeljük, 1450 kalóriát nyelünk le.
A kalóriaszámlálás pedig nem feltétlenül az ördögtől való: ha csak napi 500 kalóriával lépjük túl az ajánlott mennyiséget, tegyük fel egy teljes héten át, fél kiló pluszt szedhetünk magunkra.
Forrás:HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése